Servicii
PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
#

Contactați 10 profesioniști

Sere si solarii
Introduceți o cerere
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.348 de profesioniști
5.199 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Sere si solarii

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Sere si solarii? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
Informatii utileCe trebuie sa stii

Kituri de seră vs. construirea propriei sere

Visați să vă extindeți sezonul de cultivare și să vă construiți propria seră pe tot parcursul anului? Este mai ușor, mai accesibil și oferă mai multă mâncare familiilor voastre. Înainte de a începe, există mulți factori de luat în considerare atunci când vă construiți propria seră.
Doriți să cumpărați unul dintre kiturile de seră sau preferați să vă construiți propria seră? Iată câteva avantaje și dezavantaje ale ambelor opțiuni.

Costuri ale serelor

Mulți oameni vor crede că își pot construi propria seră la un cost mai mic decât cumpărarea unui kit. Nu este chiar așa. Dacă achiziționați un kit de dimensiuni standard fără modificări, se poate întâmpla ca dumneavoastră să îl găsiți la un preț mai mic decât v-ar costa să asamblați toate materialele necesare.
La adaptarea setului, costurile ar fi probabil mai mari decât la construirea propriei sere. Un alt motiv pentru care vă puteți crea propria seră la un cost mai mic este faptul că puteți folosi materiale reciclate. Acest lucru va ajuta foarte mult la cost. Sfat: dacă utilizați ferestre reciclate, asigurați-vă că sunt temperate din motive de siguranță și respectă reglementările din majoritatea zonelor.

Flexibilitate de proiectare

Există multe kituri de seră care nu oferă modificări sau adaptări. Acestea sunt de obicei sere pe care le veți găsi în cutie, gata de expediere. Construcția serelor special pentru dumneavoastră durează de obicei 4 sau mai multe săptămâni. Deoarece aceste fișiere sunt create pentru dumneavoastră, puteți face unele modificări. Panta acoperișului poate fi, de asemenea, modificată. Dimensiunile standard pot fi schimbate în dimensiuni personalizate și puteți schimba locul în care se află ușa etc. Dar, deși unele dintre aceste modificări sunt disponibile, este posibil să nu corespundă nevoilor dumneavoastră. Acum câțiva ani, aveam un client care avea în esență un spațiu în formă de triunghi. El și-a construit propria seră folosind plăci de policarbonat și o ramă de lemn pentru a se potrivi exact. Aceasta ar fi o opțiune foarte scumpă pentru o seră.

Aprobare de construcție

În funcție de reglementările locale, este posibil să vi se solicite să obțineți o aprobare de construcție. Acest lucru este dificil și scump. Deși uneori la o seră din policarbonat, puteți utiliza diagrame de încărcare a vântului și a zăpezii în scopuri de autorizare. Acest lucru va depinde în totalitate de reglementările locale și de permisiunea autorității. Dacă ar fi să mergem pe această variantă, ar trebui să verificăm la biroul local înainte de a începe proiectul. Producătorii de sere, care construiesc o seră pentru dumneavoastră vă pot furniza, de obicei, autorizația în acest scop (de la un inginer autorizat de statul dumneavoastră.). Este mai greu să obțineți o autorizație tehnică pentru sere care sunt într-o cutie și gata de expediere. De fapt, este aproape imposibil.

Materiale

Este posibil să aveți acces la materialele pe care doriți să le utilizați. Cele mai bune opțiuni de cadru sunt aluminiul, oțelul și lemnul. Fiecare dintre noi poate merge să-și procure lemnul pentru cadru. Dar dacă doriți să utilizați aluminiu sau oțel, veți putea să le găsiți? Este posibil să găsiți o verandă acoperită sau o companie care vinde aluminiu. Este posibil să utilizați un tub de legătură pentru un cadru de oțel. Desigur, toate acestea vor varia în funcție de locația dumneavoastră.

Aproape toate materialele de acoperire sunt disponibile online și ușor de livrat. Veți găsi, de asemenea, polifilm de seră și policarbonat. Este posibil să găsiți o companie locală de sticlă care să vă poată furniza. Majoritatea companiilor de sticlă trebuie să comande acest lucru, deoarece nu au echipamente pentru temperarea sticlei la fața locului. După cum s-a menționat deja, în interesul siguranței și al reglementărilor, ar trebui să utilizați sticlă securizată.

Garanție

Toate serele produse au un anumit tip de garanție - unele mai bune decât altele. Dacă faceți singur unele dintre materiale, cum ar fi policarbonatul, acesta va avea propria garanție, dar nu veți putea acoperi sub garanție sera pe care ați construit-o. Acest lucru poate fi important pentru dumneavoastră..

Timp

Timpul se poate referi la timpul necesar obținerii materialelor sau poate fi timpul necesar pentru a construi efectiv o seră. Dacă vă construiți propria seră, probabil că va dura mai mult. Motivul principal este faptul că va trebui să tăiați toate materialele la dimensiunea dorită. În seturile de seră, totul este pre-dimensionat pentru a se potrivi.

Dar dacă vă referiți la timpul necesar pentru obținerea materialelor, este o chestiune diferită. Dacă cumpărați o seră care este deja ambalată într-o cutie și care este gata de expediere, ar trebui să o obțineți destul de repede. Dacă cumpărați o seră care este făcută pentru dumneavoastră, va dura de obicei 4 săptămâni sau mai mult pentru a o obține.
Atunci când achiziționați materiale pentru geamuri, cum ar fi polifilm sau policarbonat, puteți aștepta în funcție de încărcarea curentă a depozitului în momentul comenzii, de la 1 la 3 săptămâni.

Independentă sau atașată

O seră independentă poate fi o oportunitate excelentă de a crea un spațiu complet nou, cu câteva limitări.

Cu toate acestea, costurile asociate cu construirea unui zid puternic izolat pot fi considerabile și, prin urmare, nu are prea mult sens construirea unei mici sere independente; ele tind să fie reconstruite și ineficiente, cu excepția cazului în care sunt de dimensiuni adecvate. Vă recomandăm o dimensiune minimă de 12x30 picioare. Fără o structură atașată, este, de asemenea, mai probabil să aveți nevoie de căldură de rezervă, în funcție de temperatura zonei climatice pe care doriți să o atingeți.

Serele conectate oferă o oază chiar în casa dumneavoastră, spațiu de locuit suplimentar în timpul iernii, încălzire comună și costuri reduse de construcție datorită peretele nordic. Ele pot fi de orice dimensiune și nu necesită drumuri și infrastructură suplimentară care ar necesita o structură separată. Fără uși glisante din sticlă și ventilație adecvată, acestea prezintă un anumit risc de umiditate nedorită. Proiectarea dumneavoastră va fi, de asemenea, limitată la condițiile anterioare ale casei pe care doriți să o echipați cu o seră.

Orientare

Orientarea optimă a serei este de obicei direct către sud sau sud-est, deoarece în climatele reci este important să capturăm soarele devreme. De asemenea, orientarea spre est poate funcționa, mai ales dacă există geamuri cu expunere sudică. În majoritatea situațiilor, nu trebuie să evitați orientarea sau expunerea la vest din cauza unei posibile supraîncălziri.

Aceste recomandări trebuie înțelese ca linii generale, nu ca reguli stricte; este important să vă examinați cu atenție situația. În regiunile în care este înnorat în cea mai mare parte a iernii, orientarea este mai puțin importantă, deoarece norii împrăștie lumina soarelui pe cer. De asemenea, la latitudini mai înalte, soarele de vară se deplasează mult mai la nord. În timpul zilei, soarele are mult mai mult timp pentru a încălzi spațiul cu o axă lungă est-vest. Acesta este un aspect deosebit de important dacă construiți o seră de sine stătătoare.

O regulă bună este un raport de dimensiuni 3 : 1.

Este ușoară reconstrucția fundațiile de seră, deoarece acestea păstrează doar geamurile și încărcarea ocazională de zăpadă, dar în funcție de reglementările tehnice din zona dumneavoastră, opțiunile pot fi limitate. Responsabilitatea poate fi, de asemenea, un factor în mediul de afaceri.

Este ideal să planificați o pantă de 6/12 care să coincidă cu o încărcătură puternică de zăpadă, în funcție de climatul regiunii. Deoarece sera este mai caldă decât aerul exterior, se formează adesea un strat de zăpadă topită între geamurile din policarbonat și zăpadă, ceea ce ajută acoperișul să elimine orice zăpadă cu o greutate considerabilă.

Panta acoperișului este legată de partea liberă, spațiul dintre cel mai de jos punct al acoperișului și sol. În zonele cu zăpadă abundentă, este o idee bună să aveți cel puțin 3 sau 4 picioare, astfel încât zăpada să nu se acumuleze pe acoperișul serii sau să împiedice aerul.

Încadrarea și geamurile materiale

Cele mai comune două materiale de încadrare sunt lemnul și metalul. Lemnul este excelent pentru sere mai mici și avantajul său este că e un material mai ieftin și bine cunoscut, care este mai ușor de prelucrat, fie cu sau fără instrumente specializate. Lemnul are nevoie de mai multă întreținere, deși, în funcție de tipul de cherestea, poate rezista cu ușurință cincizeci de ani într-un climat uscat, cu acoperire și întreținere adecvată. Serele sunt cel mai adesea din oțel, iar elementele de fixare și instrucțiunile incluse pot facilita instalarea. Oțelul zincat are o durată de viață mult mai mare decât lemnul și nu necesită vopsire, etanșare sau întreținere prea mare.

Sticla poate fi potrivită pentru pereții estici sau sudici, dar datorită greutății sale considerabile, ar trebui utilizată numai pentru geamurile verticale. Problemele de asamblare pot apărea datorită dilatării și contracției, iar sticla este o problemă mult mai mare decât policarbonatul sau plasticul dacă este rupt. De obicei, este mai scumpă și mai puțin izolantă decât policarbonatul și, de asemenea, tinde să intensifice lumina directă a soarelui, care, în unele cazuri, poate chiar arde plantele. Nu uitați să izolați toți pereții pe care nu aveți geamuri. Izolația cu spumă sau panourile izolate structural funcționează bine, dar trebuie sigilate și păstrate uscate - nu sunt bine adaptate la umiditatea din seră. Există suficient spațiu pentru implementarea propriei metode preferate. Baloții de paie sunt o metodă populară de construcție naturală, dar probabil că nu sunt o idee bună pentru utilizare într-o seră datorită posibilei formări a mucegaiului într-un mediu cu umiditate ridicată.

Microclimat

Fiecare seră creează un nou macroclimat în interior, dar în interiorul acestuia poate exista un microclimat divers. Se poate schimba în timp, adăugând masă de căldură prin rezervoare de apă, mai multă biomasă vegetală sau o infrastructură nouă.

Deși clima cu efect de seră va fi în mare parte omogenă, este important să identificați microclimatul existent care va ajuta la crearea de comunități de plante înfloritoare. Instalând ventilatoare circulante, puteți ajuta la atenuarea acestei probleme. Colțul de sud-vest va fi de obicei cel mai însorit și mai cald cadran al serii, deoarece este cel mai expus la soare. Nord-estul va fi mai rece și este un loc bun pentru o masă de propagare sau o stație de spălare. Înțelegeți cum creșterea plantelor va crea zone umbrite în timp și planificați-vă cele mai înalte plante în nord-vest, care este adesea cel mai înalt punct al serei.

În cele din urmă

Ambele variante au argumente pro și contra. Tot ce trebuie să faceți este să stabiliți prioritățile și să aflați care este problema cea mai importantă pentru dumneavoastră și proiectul dumneavoastră. Poate că sunteți la sfârșitul verii sau la începutul toamnei și trebuie să echipați rapid o seră. Sau bugetul dumneavoastră poate fi principala dumneavoastră problemă. Indiferent de metoda pe care o alegeți, nu o amânați. Sera dumneavoastră vă va oferi ani de bucurie.

Informații utileCe ar trebui sa stii
O seră este o structură care protejează plantele de anumite elemente. Poate fi realizată din orice material, dar există două tipuri principale: sticlă și aluminiu. Serele de sticlă sunt mai scumpe decât cele din aluminiu, dar au și mai multe beneficii. De exemplu, deoarece sticla este transparentă, va permite intrarea luminii care vă ajută să vă dezvoltați plantele mai repede. Sticla este adesea preferată, deoarece poate oferi o izolație mai bună decât aluminiul, ceea ce înseamnă că plantele din interiorul unei sere au nevoie de mai puțină energie pentru încălzire sau răcire. De asemenea, poate fi reflectorizantă, astfel încât să nu absoarbă căldura de la soare, așa cum ar putea face și alte tipuri de materiale. Diferența de preț variază în funcție de dimensiunea și complexitatea proiectului dumneavoastră. Aluminiul are mai multe avantaje, inclusiv faptul că este durabil și ușor, ceea ce face instalarea mai ușoară.