Căutați profesioniști inteligenți
Tencuială de gipsTrebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Tencuială de gips? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.
Ovidiu Augustin Traian P.
Firma noastra va ofera servicii de amenajari interioare multiple , placari si decorativa . Avem o echipa tanara cu experienta in tara si strainatate.
Alexandru D.
Execut lucrari de constructii interioare : rigips ,glet,zugravire,usi ,geamuri,obiecte sanitare,instalatii sanitare etc.........................
Sergiu Gabriel L.
Ofer servicii în tot ce tine de construcții! (Gresie,faianță,gips-carton,zugravire,acoperise,) Casa ta poate fi ridicata de echipa mea de la 0 . Experiența în domeniu .
Irinel Răzvan C.
Suntem o echipa tânără, serioasa, oferim servicii de mentenanță, instalații sanitare/termice ,construcții metalice, hale, garaje, panouri sanwich. construcții, renovări, reparații acoperișuri, jgheaburi, burlane, zugrăveli si reamenajari de tot felul. Ne ocupam de tot proiectul cap /coada, inclusiv aprovizionare materiale. Cerem si oferim seriozitate maxima
Floryn-Mihai G.
Zugrav Peste 8 ani de experienta in interioare si exterioare ,finisaje de lux,calitate si profesionalism ,suntem o echipa de 2 baieti harnici si dispusi sa realizeze orice proiect pe care il doriti
Ionut D.
Meserias cu firma ofer servicii de calitate. In 15 ani de meserie consider ca am invatat suficient cat sa ofer servicii foarte bune. Nu am abandonat niciodata nici un proiect indiferent de complexitatea acestuia. Cel mai important lucru este clientul sa fie multumit de serviciile oferite ca sa poata oferii recomandare pentru serviciile mele
Costel C.
Instalații sanitare , montaj obiecte sanitare și de canalizare, servici de electricitate: montat prize , întrerupătoare, corpuri de iluminat, zugrav interior, montare parchet laminat, lăcătușerie universala,
Cosmin T.
Dețin experienta în mai multe domeni de amenajari interioare și exterioare, experienta acumulata este din mai multe tari, aici în România am deschis o firma de construcții.
Tiberiu Constantin V.
Servicii complete construcții case la cheie la gri sau la roșu , amenajări interioare și exterioare, gresie și faianță, geamuri termopan , case lemn ,foișoare, etc
Danciu N.
Alaturi de sotul meu formam o echipa cu o vasta experienta in domeniul costructii dar si cel al instalatiilor sanitare avem peste 6 ani de experienta in domeniu si va putem sa va indepliniti orice proiect
Tencuiala de gips: proprietățile, avantajele și dezavantajele sale
Tencuiala este una dintre cele mai comune și mai vechi tehnici de finisare. Se aplică pentru a crea o suprafață netedă plăcută vizual care blochează sau protejează zidăria de cărămidă a peretelui. Tencuiala nu numai că sporește frumusețea, ci servește și ca o acoperire de protecție pentru cărămizi și pietre și le protejează de ploaie și vânt. În funcție de finisajele necesare, aditivi, popularitate și raportul necesar, diferite tipuri de tencuială sunt utilizate în diferite lucrări. Sunt disponibile pe piață diverse tencuieli: tencuială de ciment, tencuială de var, tencuială de lut, tencuială de nămol, tencuială de gips etc. În ultimele decenii, tencuiala de gips a câștigat popularitate și a înlocuit în mare măsură tencuielile de var și ciment. Aici vom discuta despre proprietăți, metoda de aplicare, avantaje și dezavantaje ale tencuielii de gips.
Gipsul este un mineral de sulfat moale care conține sulfat de calciu dihidrat (CaSO4: 2H2O). Se găsește în natură sub forma unei stânci de culoare albă. Este un mineral utilizat pe scară largă în îngrășăminte, matrițe, materiale plastice și ca material de ipsos. proprietățile sale excelente în construcții utilizate de secole. A fost folosit de vechii egipteni pentru a tencui piramida de la Cheops. Utilizarea tencuielii de gips ca tencuială internă în piramida Gizei din Egipt este dovada durabilității și performanței sale.
În ultimele decenii, utilizarea tencuielii de gips a crescut semnificativ atât la bază, cât și la finisare. tencuieli, iar acest lucru a înlocuit în mare măsură varul și cimentul.
Ce este tencuiala de gips?
În tencuiala de gips, gipsul este folosit ca material de legătură în locul cimentului Portland. Tencuiala de gips este un material de cimentare alb realizat prin deshidratarea parțială sau completă a gipsului mineral. Când pulberea de gips uscat este amestecată cu apă, se întărește. Acest material poate fi aplicat pe blocuri, cărămizi sau pe o suprafață de beton pentru a crea o suprafață netedă. Este disponibil într-un format gata de utilizare și nu necesită nisip, este necesară doar adăugarea de apă. Oferă proprietăți acustice și termice excelente, oferind în același timp pereți nivelați cu cea mai bună finisare.
Tencuiala de ghips oferă o suprafață interioară netedă și este o bază ideală pentru vopsele de calitate și finisaje de tapet. Poate fi aplicat atât pe suprafețe netede, cât și pe suprafețe aspre. Tencuiala de gips este ușor de aplicat și necesită forță de muncă mai puțin calificată, spre deosebire de mortarul de ciment tradițional. Pregătirea suprafeței și aplicarea tencuielii de gips ar trebui să fie adecvate pentru a preveni crăparea și descuamarea.
Depozitarea tencuielii
Suprafețele expuse la umiditate reduc timpul de fixare și rezistența tencuielii de gips. Pungile din gips carton trebuie să fie depozitate pe o platformă ridicată, precum și pe o platformă uscată din lemn, cărămidă sau beton. Perioada de valabilitate a tencuielii de gips este de obicei de 3-4 luni de la data fabricației. Cu depozitare adecvată în condiții adecvate de temperatură și umiditate, durata de valabilitate a acestuia poate fi prelungită cu încă 6 luni. 6-20 mm. Grosimea grundului de ipsos este de obicei de 11 mm pentru pereți și de 8 mm pentru tavane, în timp ce finisajul de ipsos este de 2 mm. Se recomandă aplicarea tencuielilor de gips cu o grosime minimă de 6 mm pentru a evita crăparea. Dacă pe perete este necesară mai mult de 20 mm tencuială, atunci se aplică o linie inițială de tencuială de ciment-nisip la o grosime de 8-12 mm, iar apoi tencuiala de gips se aplică la o grosime reziduală de cel puțin 6 mm până la realizează o suprafață netedă.
Specificația tehnică a tencuielii de gips
Culoare finisată a suprafeței: alb
Timp de setare: 25-30 minute
Acoperire (grosime 12 mm): 21 ft2 / sac
Dimensiune pachet: sac de 25 kg
Rezistență în presiune: 60-70 kg / cm2
Perioada de valabilitate: 4 luni
Cum se aplică tencuiala de gips
După pregătirea suprafeței, se aplică tencuiala de gips după cum urmează.
Tencuiala de gips se livrează de obicei în pungi de amestecare gata preparate. Extrageți pulberea într-un recipient curat și uscat, adăugați apă și amestecați timp de 2-3 minute.
Asigurați-vă că grosimea tencuielii necesare nu este mai mare de 13 mm. Aplicați tencuială de gips pe suprafață cu presiune puternică. Când tencuiala se întărește, faceți o altă nivelare.
Când tencuiala este suficient de puternică, curățați suprafața cu un burete și apă, după cum este necesar.
Neteziți treptat suprafața pentru a obține o suprafață netedă. Suprafața tencuită trebuie protejată împotriva expunerii continue la umiditate.
Lucrările de vopsire trebuie începute numai după ce suprafața este complet uscată.
Tipuri de tencuială de gips
< p> Există două tipuri de tencuieli de gips, pe baza cantității de căldură utilizată în producție.Tencuială de gips anhidrit - produsă prin încălzirea gipsului la 1700 ° C
Tencuială de gips hemihidrat - produs prin încălzirea gipsului la peste 1700 ° C.
Avantajele tencuielii de gips
Antreprenorii și constructorii au început să prefere tencuiala din gips din cauza finisajului său excelent de suprafață și a proprietăților sale economice de timp. Unele dintre avantajele tencuielii de gips sunt:
Aplicare ușoară (lucrabilitate): Gipsul poate fi aplicat direct pe lucrări de cărămidă / bloc fără un tratament separat de suprafață. Tencuiala de gips este, de asemenea, foarte ușor de aplicat și nivelat.
Nu există fisuri de contracție: reacția de gips produce mai puțină căldură în comparație cu o reacție de ciment cu apă. Deci, există mai puține fisuri de contracție în tencuiala de gips comparativ cu tencuiala tradițională de ciment.
Setarea rapidă a timpului: Gipsul se întărește rapid, adică în decurs de 25 până la 30 de minute. Astfel, vopsirea poate începe la 72 de ore după aplicarea tencuielii de gips. Tencuiala trebuie uscată înainte de vopsire.
Nu este necesar un timp de întărire: spre deosebire de tencuiala tradițională de ciment, tencuiala de gips nu are nevoie de întărire, ceea ce economisește apă și timp în timpul construcției.
Performanță ridicată: Rezistență ridicată excelentă după uscare, durabilă și greutate redusă (reduce sarcina moartă a structurii).
Suprafață netedă: pereți netedați, nivelați, netezi și colțuri dreptunghiulare perfecte.
Supraveghere redusă: Când Tencuiala de ciment necesită un control amănunțit al calității, deoarece cimentul și nisipul trebuie să fie echilibrate corespunzător. În schimb, tencuiala de gips nu necesită aceeași cantitate de control al calității în timpul aplicării, reducând astfel efortul de supraveghere.
Materii prime ușor disponibile: Gipsul este un material gata făcut. Nisipul natural, care este o materie primă utilizată în tencuiala tradițională de ciment, este dificil de obținut.
ignifug: tencuiala de gips este foarte rezistentă la foc. Gipsul este neinflamabil și conține un conținut ridicat de apă cristalină. În caz de incendiu, acesta acționează ca o barieră și protejează blocarea betonului și a oțelului.
Conductivitate termică scăzută: Gipsul are o conductivitate termică scăzută. Acest lucru economisește costurile electrice pentru încălzirea și răcirea încăperilor din clădire. Este ușor și, prin urmare, utilizarea sa pentru tencuială nu mărește sarcina structurală a clădirii. rezistență.
Poate fi aplicat cu ușurință și modelat în diferite forme în scopuri decorative, timpul de fixare a gipsului poate fi controlat. Se pot obține diferite texturi ale suprafeței și duritatea suprafeței.
Spațiul arată mare și frumos, deoarece tencuiala de gips este alb pur. După setarea corectă a tencuielii și uscarea suportului, este posibil să vopsiți tencuiala de gips cu orice tip de vopsea, cu excepția cimentului.
Tencuiala de gips nu este afectată de insecte și nu susține creșterea ciupercilor.
Dezavantaje ale tencuielii de gips
În același timp grosime, tencuiala de gips este mai scumpă decât tencuiala de gips - în zonele în care este dificil să se obțină nisip de râu, tencuiala de gips ar fi economică. care sunt în permanență umede, cum ar fi baie, toaletă,