Contactați 10 profesioniști
Uși de securitateTrebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Uși de securitate? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.
Uși securizate
Cum se alege tipul corect de ușă securizată?
În funcție de cerințele dumneavoastră, puteți alege între o ușă securizată din oțel cu grilaj, o structură de grilaje din aluminiu sau o plasă din aluminiu. O zonă cu un nivel ridicat de criminalitate va necesita, cu siguranță, o ușă securizată care este întărită cu oțel. Atunci când alegeți o ușă securizată, acordați o atenție deosebită selectării materialului corespunzător. Puteți alege dintre combinații de oțel, aluminiu și fier forjat.
Ce trebuie să faceți înainte de a instala o ușă securizată:
# 1. Dimensiuni corecte: Toate casele sunt proiectate după specificații unice, iar ușile securizate trebuie adaptate pentru a îndeplini toate cerințele. Ar trebui ca ușa să se încadreze în materialul cu care s-a lucrat, fără a rămâne urme vizibile de instalare.
# 2. Conceput la standarde: Înainte de a achiziționa un produs, trebuie să verificați dacă ușa îndeplinește standardele de siguranță. Acest standard se referă la teste precum: testul cuțitului, testul de impact, testul transparenței și alte teste pe care trebuie să le treacă noua ușă.
# 3. Cadru exterior: La instalarea ușilor securizate, trebuie să acordați o atenție specială cadrului lor. De obicei este fabricat din aluminiu sau oțel. Ambele materiale sunt considerate durabile. Cadrele din aluminiu sunt alegerea preferată pentru o aderență ușoară, dar fermă și pentru un spațiu predispus la coroziune, de exemplu în casele din apropierea apelor.
# 4. Proiectare: Designul poate include mai multe modele, grilaje, sau foi de aluminiu. Plasa din oțel inoxidabil este alegerea potrivită pentru persoanele care preferă siguranța, dar nu vor să facă compromisuri cu privire la aspectul vizual.
# 5. Încuietori: Când vine vorba de o încuietoare, ar trebui să o alegeți pe cea mai bună din categoria sa. Alegeți întotdeauna încuietori cu o zăvor cilindric, cu cinci sau mai multe știfturi, pentru care furnizorul oferă o garanție de 20 de ani sau mai mult.
Instalarea ușilor securizate
Ar trebui să apelați întotdeauna pentru instalarea ușilor securizate la o companie care nu numai că are o reputație bună, dar are și o vastă experiență în instalarea și întreținerea tipului de ușă securizată ales, pe care îl va instala. Aceștia ar trebui să poată stabili ce tip de oțel veți avea nevoie pentru securitate și ce design va fi cel mai potrivit pentru tipul dumneavoastră de proprietate. De asemenea, aceștia ar trebui să vă poată răspunde la întrebări precum în cât timp ușa își va pierde luciul sau ce fel de întreținere va fi necesară etc. Ușile securizate ar trebui să aibă un mâner adecvat pentru îndepărtarea și curățarea ferestrelor și ar trebui să aibă, de asemenea, aceeași încuietoare cu cea pe care o aveți la ferestre. De asemenea, ar trebui să aibă un sistem care să vă ajute să deschideți ușa mai ușor în caz de incendiu. A fi în siguranță și, în același timp, a nu pierde priveliștile frumoase este visul tuturor celor care construiesc o casă cu ferestre imense și cu o priveliște frumoasă. Cantitatea,
Clase de uși securizate - Cum să alegeți clasa potrivită?
Ușile securizate pot fi uși de intrare în case, în birouri și în unități comerciale care sunt concepute pentru a garanta un nivel ridicat de securitate împotriva încercărilor de spargere. Prin urmare, acestea sunt elemente structurale ale casei, care fac parte din așa-numita „apărare pasivă”. Acestea sunt concepute pentru a preveni intruziunile, accesul neautorizat de orice fel și atacurile externe ale vizitatorilor nedoriți. Pentru a vă înțelege mai ușor nivelurile de rezistență la efracție, ușile securizate sunt împărțite în șase „clase de securitate” și sunt realizate din diferite materiale de construcție, în funcție de gradul de protecție. În această postare pe blog veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a alege ușa potrivită pentru casa sau proprietatea dumneavoastră.
Alegeți o ușă securizată adecvată
Instalarea ușilor securizate sau, mai precis, a ușilor antiefracție în casa dumneavoastră este în sine o măsură excelentă de apărare împotriva atacurilor externe ale infractorilor și hoților. Cu toate acestea, pentru ca ușa să vă protejeze eficient, trebuie selectată în funcție de diverse criterii și este, de asemenea, necesar să știți ce elemente opționale pot fi alese pentru toate ușile securizate de pe piață, pentru a le alege pe cele mai potrivite pentru dumneavoastră.
Instalarea ușilor securizate
Instalarea corectă a ușilor securizate este esențială, deoarece asigură cel mai bun nivel de securitate.
Fixarea cadrului în perete
Fixarea cadrului în perete este necesară pentru a asigura rezistența maximă a ușii la încercările de intruziune. În practică, ușa și peretele trebuie să fie singurul bloc monolitic care nu poate fi distrus de sistemele utilizate în mod obișnuit de spărgători; în acest scop, clemele din oțel sunt sudate la marginea cadrului, și pătrund în perete 10-15cm iar apoi sunt fixate cu ciment cu întărire rapidă.
Armarea peretelui
Dacă peretele zidit este fragil, de exemplu dacă este perforat ca o cărămidă la îmbinări, poate fi întărit intern utilizând o plasă metalică de trei metri conectată la zidăria existentă, la care piesa este atașată în jurul unui contor de ușă aproximativ trei metri pe trei laturi. Pentru a aplica plasa sudată, este necesar să îndepărtați o parte din tencuială și apoi să o aplicați din nou. Alternativ, este posibil să se utilizeze produse de armare care se introduc prin injecție, pentru armarea zidului de cărămidă sau piatră; acestea sunt produse folosind amestecuri de ciment și întăresc peretele fără a fi necesară îndepărtarea tencuielii. Dacă cumpărați o casă în construcție, este bine să solicitați companiei aplicarea de armături în perete lângă deschideri și uși de intrare. Pentru instalarea corectă a ușilor securizate, contactați producătorul sau experții lor în instalare,
Uși securizate
Pentru a înțelege nivelul de securitate pe care îl pot oferi ușile securizate, aceste uși sunt de obicei marcate cu un semn care certifică calitatea lor împotriva efracției, conform unor teste efectuate direct asupra acestora. Conform ENV 1627 și standardele ulterioare, există șase clase de calitate ale ușilor blindate, care constau într-o creștere a rezistenței la efracție, pe baza tipului de încuietoare și a altor caracteristici, precum izolația termo-acustică. Pentru a determina clasa ușilor securizate, acestea sunt supuse la trei tipuri de teste conform standardelor europene, care sunt:
Rezistență statică la greutate
Rezistență dinamică la greutate
Rezistență la atac manual
Dispozitivele utilizate pentru aceste teste, efectuează simulări ale diferitelor încercări de spargere, iar clasa de rezistență a ușii este determinată pe baza rezultatelor obținute. Clasele de siguranță pentru uși sunt:
Clasa 1
Rezistă intrușilor care încearcă doar fizic să deschidă sau să spargă o ușă. Ușile din clasa 1 sunt concepute ca uși cu risc normal, pentru accesul la scări sau ca uși către un depozit care conține mărfuri cu valoare reală redusă. Clasa 2
Rezistă intrușilor care încearcă să deschidă ușa cu unelte simple, cum ar fi șurubelnițe, clești etc. Ușile din clasa 2 sunt potrivite pentru a fi utilizate ca uși cu risc ridicat sau ca uși pentru birouri și clădiri industriale.
Clasa 3
Rezistă intrușilor care încearcă să deschidă ușa cu șurubelnițe și răngi; Ușile din clasa 3 sunt potrivite pentru a fi utilizate ca uși interioare cu risc ridicat, ca uși pentru birouri și clădiri industriale, ca uși pentru case cu valoare mai mare.
Clasa 4
Rezistă intrușilor experimentați care folosesc și ferăstrău, ciocane, topoare, dalte și burghie fără fir. Ușile din clasa 4 sunt potrivite pentru a fi utilizate în birourile băncilor, ceasornicăriilor, spitalelor, uzinelor industriale și laboratoarelor, precum și pentru gospodăriile cu articole de mare valoare.
Clasa 5
Rezistă la intruși cu experiență care folosesc unelte electrice, cum ar fi burghie, fierăstraie, discuri abrazive etc. Ușile din clasa 5 sunt potrivite pentru bănci, bijuterii, spații militare, ambasade.
Clasa 6
Rezistă „hoților electrici” care folosesc și unelte electrice performante. Ușile din clasa 6 sunt potrivite pentru bănci, magazine de bijuterii, centrale nucleare, zone militare, ambasade.
În general, Clasa 2 este necesară pentru a proteja o casă sau un apartament de familie. Dacă aveți o mulțime de obiecte de valoare sau case de mare valoare care ar atrage hoții, încercați să căutați prin gama ușilor acestei clase. Clasele 3 și 4 sunt recomandate pentru casele unifamiliale și cabane. Cu toate acestea, nu toate locuințele au nevoie de același nivel de protecție: alegerea ușilor adecvate se bazează pe factorii de risc reali ai unei case particulare și depinde, de asemenea, de valoarea elementelor din ea.
Întreținerea ușii securizate
Ușile securizate au nevoie de anumite verificări din când în când pentru a funcționa corect. În general, se recomandă verificarea anuală a balamalelor, sigiliilor și încuietorilor. Zgomotele ciudate la deschiderea și închiderea ușii sau urmele de după deschidere indică faptul că ușa nu este instalată corect și trebuie reparată.
10 sfaturi despre cum să alegeți o ușă securizată de calitate
Alegerea ușilor sau porților securizate de calitate poate fi la fel de provocatoare precum majoritatea achizițiilor mari. Când urmează să faceți asta, este întotdeauna bine să înțelegeți cu atenție ce cumpărați. Iată câteva sfaturi pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când alegeți o ușă.
1. Unde sunt fabricate ușile?
Această problemă este importantă din mai multe motive și se referă în principal la garanție. Dacă ceva nu este în regulă de la început cu ușa sau chiar în următoarele 6 luni, cine o va remedia și cât va dura? Dacă ușa este făcută mult prea mare, poate provoca o mulțime de complicații care cu siguranță nu merită. Pentru a facilita orice reclamație, cumpărați uși de la producătorii autohtoni.
2. Oțel sau aluminiu?
Aceasta este o întrebare pe care o primesc foarte des, iar răspunsul meu este totuși că depinde de scopul pentru care va fi utilizată ușa. Nu există nicio îndoială că oțelul este mai puternic decât aluminiul și, dacă rezistența este pe primul loc pentru dumneavoastră, atunci oțelul este răspunsul. Cu toate acestea, oțelul nu este întotdeauna plăcut din punct de vedere estetic la fiecare proprietate și nici nu este la fel de rezistent la coroziune. Dacă alegeți ușile din aluminiu pentru siguranță, acestea trebuie să fie uși cu plasă din oțel inoxidabil și, de preferință, de calitate maximă. De asemenea, acestea trebuie să fie livrate cu o încuietoare în 3 puncte, conform standardelor. Există mulți comercianți care încearcă să aducă uși de aluminiu nepotrivite pe piață. Dacă ușa nu este din oțel sau nu are un grilaj din oțel inoxidabil, atunci este foarte probabil să nu fie o ușă securizată.
3. Ușile sunt realizate din produse de calitate?
La fel ca oriunde altundeva, există o modalitate de a face uși ieftine cu un aspect scump. De-a lungul anilor, am fost foarte șocat când am văzut companiile economisind bani pentru producția de uși, dar de obicei se află, mai devreme sau mai târziu. Asigurați-vă că ușile dumneavoastră sunt de bună calitate și că vor fi sigure pentru casa dumneavoastră.
4. Coroziunea și ușile.
Acesta este un punct foarte important în care majoritatea producătorilor pierd mulți bani deși ușa este făcută corect. În cazul ușilor din oțel, există două procese obișnuite de fabricație. Una dintre ele este galvanizarea ușii, urmată de acoperirea cu pulbere. Aceasta este o practică veche, dar are avantajele și dezavantajele sale. Deși ușa este cel mai probabil niciodată inoxidabilă, nu există nicio garanție că acoperirea cu pulbere va dura 100 de ani. Acest lucru se datorează faptului că produsele nu sunt 100% compatibile, în principal datorită conținutului de siliciu din galvanizare. Depinde și de locația ușii. Un alt proces obișnuit care protejează ușa de coroziune este cadrul ușii, care trebuie fixat cu o țeavă de fier pentru o funcționare corectă. Ușile sunt mai întâi sablate, zincate și apoi acoperite cu pulbere. Acest proces conferă ușii o suprafață mult mai netedă și se pare că câștigă din ce în ce mai multă popularitate. Feriboturile și stațiile de autobuz sunt, de asemenea, produse în acest fel. Indiferent de metoda pe care o alegeți, întreținerea este sigură. Ștergeți ușa o dată pe lună pentru a preveni acumularea murdăriei.
5. Încuietori și mânere
Încuietorile și mânerele ușilor sunt la fel de importante precum motorul dintr-o mașină. Încercați să alegeți mărci cu adevărat de înaltă calitate, cereți în magazine cele mai vândute și cele mai bune piese. Dacă nu cunoașteți marca pe care v-o prezintă vânzătorul, aceasta nu înseamnă o calitate slabă, dar asigurați-vă că are o garanție suficientă. Un alt punct important este să vă asigurați că încuietorile sunt introduse și nu sunt montate la suprafață. Aceasta înseamnă că corpul încuietorii este situat în interiorul cadrului ușii sau în cutia încuietorii. Ușile securizate de calitate nu ar trebui să aibă niciodată o încuietoare montată la suprafață. Aceste încuietori ale ușilor pot fi ușor sparte cu un ciocan.
6. Balamale
La fel ca încuietorile și mânerele, balamalele sunt extrem de importante. De-a lungul anilor am văzut prea multe uși din oțel făcute cu o balama de ușă din lemn, iar asta este INCORECT! Ușile de oțel de calitate ar trebui să utilizeze întotdeauna o balamală sudată. Aceasta înseamnă că balamalele sunt sudate pe un cadru de fixare care este înșurubat pe perete. Ușile tipice din oțel cântăresc între 30 și 40 kg, astfel încât balamalele de calitate sunt o necesitate. Pentru ușile din aluminiu, care sunt mult mai ușoare, veți utiliza o balama contondenta concepută special, care conține un știft care se blochează în cadrul ușii. Aceasta este de obicei o balama de ușă securizată din aluminiu. Balamalele de calitate sunt o necesitate!
7. Proiectare - uși din oțel
Atunci când alegeți modelul ușii din față, nu vă fie teamă să alegeți ceva interesant și creativ. Ușile din fața casei dumneavoastră, fie au nevoie de renovare, fie sunt noi, în ambele cazuri pentru câteva sute de lei obțineți ceva care adaugă valoare și atractivitate proprietății dumneavoastră. Fiți curajos, faceți impresie.
8. Culoare
La fel ca și designul, culoarea este importantă. Majoritatea caselor au o paletă de 3-4 culori pe fațadă, ferestre sau rigole. Aceasta este de obicei opțiunea standard, indiferent dacă se potrivește cu jgheabul sau cu ușa ruloului. Dacă nu sunteți sigur în ce veți vopsi din nou, atunci alegeți un alb clasic sau negru.
9. Rețele
Rețelele sunt opționale și veți avea de unde alege. Dacă sunteți în căutarea unei uși rezistente la insecte, asigurați-vă că anunțați reprezentantul de vânzări. Din motive de securitate, ușile securizate din oțel vor avea în mod tradițional un spațiu de 6 - 8 mm în lateral și în partea superioară. Acest lucru se datorează faptului că atunci când casa se mișcă din cauza căldurii, ușa nu se reglează și îngreunează deschiderea. Aceste lacune pot fi rezolvate cu ușurință cu sigiliile meteo. Furnizorul vă va informa cu siguranță despre disponibilitatea acestora. În funcție de scopul, și dacă aveți un câine mare, copii neastâmpărați sau ușa se deschide spre trotuar, se aplică diferite metode. Un reprezentant cu experiență ar trebui să fie întotdeauna capabil să vă sfătuiască corect.
10. Garanție
O garanție bună arată de obicei dacă o companie are într-adevăr încredere în produsul său. Veți primi garanția în scris. Cu toate acestea, un produs de calitate va avea de obicei un alt preț, așa că fiți pregătiți să cheltuiți câteva sute extra și să cumpărați ceva care va rezista testului timpului. Toate sunt făcute special pentru casa clienților, deoarece nicio ușă din față nu are aceeași dimensiune, indiferent de ce ar putea crede unii. Dacă cumpărați o ușă ieftină, veți avea o problemă cu instalarea ei și banii pe care i-ați economisit pe ușă vor fi cheltuiți pe un expert. Este mai bine să faceți o investigare în avans și să alegeți o ușă care va fi de calitate înaltă și sigură pentru dumneavoastră și casa dumneavoastră.