Servicii
PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
#

Contactați 10 profesioniști

Urbanism
Introduceți o cerere
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.347 de profesioniști
5.196 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Urbanism

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Urbanism? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
Informatii utileCe trebuie sa stii

Urbanism și amenajare a spațiului

Ce este amenajarea spațiului?

Planificarea spațială este o profesie care se ocupă cu sănătatea și calitatea vieții în zonele urbane - orașe și suburbii, orașe mici și zone rurale. Planificatorii urbani lucrează cu sistemul de transport, economia, mediul, proiectarea urbană, facilitățile, cultura și politica orașului pentru a menține sau a restabili calitatea vieții în orașe. Planificarea este orientată spre viitor, o profesie care creează atât viziuni pe termen scurt, cât și pe termen lung în ceea ce privește influențele pieței și culturale. Planificatorii urbani privesc cu cinci, douăzeci și chiar cincizeci de ani în avans pentru a anticipa consecințele viitoare ale tendințelor și activităților actuale și pentru a se asigura că activitățile actuale îmbunătățesc calitatea vieții în oraș.

Ce fac urbaniștii?

Deoarece profesia este destul de diversă, urbanistii sunt responsabili de o gamă largă de lucruri. Cel mai important rol al planificatorilor urbani este să lucreze cu publicul pentru a identifica obiectivele și apoi pentru a ajuta la reunirea părților interesate (organizații comunitare, dezvoltatori și oficiali aleși) pentru a le atinge.

Rolul special al planificatorului urban se referă la probleme de dimensiune spațială (sau geografică). Aproape toate lucrările sunt legate de site. Planificatorii modelează aspectul fizic al orașelor prin zonarea zonelor specifice pentru diferite tipuri și intensități de dezvoltare (rezidențiale, comerciale, industriale, înalte, mici) și planifică amplasarea facilităților publice majore, cum ar fi rețelele de transport și inginerie, în colaborare cu ingineri și arhitecți. Planificatorii urbani lucrează, de asemenea, pentru păstrarea și îmbunătățirea caracterului spațial și vizual al orașelor.

Planificatorii urbani anticipează cum va arăta și se va dezvolta orașul în viitor. Planificarea spațiului este despre posibilități. Planificatorii urbani anticipează modul în care clădirile individuale se vor potrivi din punct de vedere estetic, cum vor fi conectate la infrastructura străzii, canalizare, apă și electricitate, cum se vor încadra în economia locală și care va fi cererea pentru serviciile oferite de clădirile care vor fi construite fi. Planificatorii urbani lucrează, de asemenea, cu structurile de putere ale societății pentru a se asigura că orașul se dezvoltă în moduri care creează prosperitate, durabilitate și egalitate socială. Cine sunt utilizatorii potențiali ai clădirilor și spațiilor dintre clădiri? Beneficiază dezvoltarea societății în ansamblu? Cum ajung utilizatorii către și din această zonă? Cum va afecta prezența clădirilor mediul natural al zonei? Cum va afecta dezvoltarea în ansamblu cartierul în ceea ce privește oportunitățile de muncă, oportunitățile de cumpărături, zgomotul, natura și costurile de viață? Tot ceea ce propune urbanistul va fi realizat numai dacă îi convinge pe ceilalți că este ceea ce trebuie făcut. Planificatorii urbani trebuie să comunice într-un limbaj ușor de înțeles diferitelor tipuri de oameni cu valori și experiențe diferite. În același timp, ajută diferite grupuri să comunice între ele. Pentru a dezvolta viziunea companiei pentru viitor și pentru a implementa pași pentru a o aduce la viață, planificarea spațială a secolului XXI necesită cooperare.

Cum arată activitatea planificatorilor urbani?
< Activitățile zilnice ale planificatorilor urbani îi vor duce de la birourile lor la teren și la diferite întâlniri. În birou, vizualizează hărți și desene, fac diverse calcule, scriu memorii și rapoarte și răspund la întrebări de la cetățeni, dezvoltatori și oficiali publici. Planificatorii de terenuri petrec, de asemenea, timp pe teren, efectuând sondaje, vorbind cu cetățenii și observând diverse situații. Planificatorii urbani se întâlnesc și se prezintă comisarului de planificare (cetățeni numiți în consiliul de planificare). În timpul proiectelor mari de planificare, cum ar fi un plan cuprinzător, planificatorul urban coordonează ședințele publice.
Unde lucrează planificatorii urbani?

Așa cum v-ați aștepta de la termenul „planificator urban”, majoritatea planificatorilor urbani lucrează pentru municipalități, care în sine ocupă un mult teren. Planificatorii urbani lucrează în orașe mari, suburbii mari și mici din zonele metropolitane și, de asemenea, în orașe mijlocii și mici, care servesc drept centru de activitate pentru o zonă rurală mai mare. Planificatorii urbani lucrează și în administrația regională, în agențiile de planificare regională și în administrația de stat.

Un număr semnificativ de planificatori urbani lucrează și în sectorul privat. Clienții consultantului în planificare includ în principal orașe și regiuni care au nevoie de ajutor profesional pentru proiecte sau probleme speciale de planificare sau dezvoltatori care au nevoie de ajutor pentru proiectele lor. Locuințele sunt mai accesibile și de o calitate mai bună. Zonele comerciale au mai multă vitalitate. Există mai multe locuri de muncă și mai bine plătite. Oamenii pierd mai puțin timp în blocajele de trafic. Impozitele sunt mai mici. Parcurile sunt mai verzi și mai spațioase. Locuitorii și vizitatorii se bucură de o viață mai bună.

Planificatorii urbani lucrează întotdeauna cu alți profesioniști, rezidenți, companii și oficiali locali pentru a planifica și implementa practici și programe care ar trebui să ducă la un impact pozitiv. < / p>

Interesele populației pot fi uneori în contradicție cu aspirațiile companiilor și dezvoltatorilor. Planificatorii urbani au responsabilitatea etică de a-și folosi expertiza, abilitățile de comunicare și influența pentru a promova interesul public.