Servicii
PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
#

Contactați 10 profesioniști

Randare 3D
Introduceți o cerere
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.348 de profesioniști
5.199 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Randare 3D

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Randare 3D? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
INFORMAȚII UTILECe trebuie să știți

CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI DESPRE VIZUALIZAREA 3D?

Utilizarea tehnologiei de vizualizare 3D pentru crearea imaginilor vizuale cu diferite obiecte devine din ce în ce mai populară pe zi ce trece, mai ales în domeniul construcțiilor și al întreținerii, unde dumneavoastră aveți posibilitatea să vizualizați un proiect viitor (interior, exterior, obiect unic) folosind tehnologia 3D care are în vedere cele mai mici detalii ale proiectului.

Vizualizare 3D

În prezent, este imposibil să ne imaginăm funcționarea domeniului proiectării și al construcțiilor fără utilizarea tehnologiei 3D. O etapă fundamentală este prezentarea dezvoltării. Cu ajutorul imaginilor tridimensionale, procesul de comunicare dintre client și executant este mult mai accesibil și mai eficient. Imaginile 3D vor facilita evaluarea conceptului din toate părțile, vor evalua avantajele și dezavantajele și se vor ocupa cu modificările necesare într-un timp util. Această tehnologie este perfectă pentru persoanele care își doresc să economisească timp și bani deoarece niciun desen profesionist și exhaustiv nu reușește să afișeze toate detaliile unui obiect.

Care sunt principalele sarcini ale vizualizării 3D?

Vizualizarea 3D este o tehnologie versatilă, dar este utilizată în special în zonele în care este necesară o reprezentare foarte detaliată a obiectului. Vorbim, în primul rând, despre următoarele domenii:

  • Proiectare, arhitectură, construcție;
  • Reparații și restaurări;
  • Proiectare (proiectare și implementare interioară și exterioară);
  • Pregătirea prezentărilor de obiecte și a grupurilor de obiecte (casă, mașină, barcă, grădină etc);

Tipuri de vizualizări:

1. Vizualizare 3D a exteriorului

Serviciu de vizualizare 3D

Crearea imaginilor 3D cu obiecte arhitecturale vă permite să analizați și să luați în considerare toate caracteristicile proiectului în ansamblu. În acest caz, tehnologia permite rezolvarea unei serii de probleme grave precum: crearea proiectelor clădirilor individuale, posibilitatea planificării spațiale în jurul acestei clădiri, probabilitatea de a include clădirea în peisajul existent (complex).

2. Vizualizare 3D interioară și exterioară

Vizualizare rezidențială

Vizualizarea 3D a interioarelor este una dintre cele mai frecvent utilizate instrumente pentru prezentarea obiectului unui client sau unui grup de clienți (grupul dvs. țintă). Spre exemplu, vizualizarea unei schițe de proiectare a unui apartament unde soluțiile de proiectare și pasajele interioare sunt demonstrate în mod explicit. Acest proiect 3D este un instrument mobil de demonstrație care accelerează procesul de negociere și discuție. Principalul avantaj al acestei tehnologii 3D este economisirea incontestabilă de timp și efort atât în ceea ce îl privește pe client, cât și în ceea ce îl privește pe interpret.

3. Vizualizare 3D subiect

Acest tip de vizualizare este utilizat pentru crearea imaginilor tridimensionale ale unor obiecte specifice precum mobilier, tehnologie, artă, broșuri, ambalaje și multe altele. În acest caz, vizualizarea 3D obiectivă devine un instrument esențial în crearea de conținut al resurselor: site-uri web, magazine online, cataloage. Un produs vizual tridimensional depășește de cele mai multe ori fotografia obișnuită. Această tehnologie este indispensabilă în cazul obiectelor dezvoltate care nu există în realitate, iar fotografierea lor e imposibilă. Un alt avantaj fundamental al vizualizării 3D este abilitatea de a utiliza aceste imagini pentru imprimarea 3D. Acest lucru este folositor în crearea de machete și ajutoare vizuale pentru învățare în diverse scopuri.

4. Instrumente de vizualizare

Numărul de programe speciale pentru vizualizare 3D este într-o continuă creștere. Crearea de noi aplicații în acest domeniu este una dintre cele mai populare domenii în programare. Instrumentele existente sunt actualizate constant cu caracteristici și funcții noi. Acestea fiind spuse, capacitățile tehnologiilor de imagistică 3D sunt într-un proces de extindere continuă, deschizând noi perspective pentru clienți și interpreți. Cele mai populare programe din acest domeniu sunt în prezent: ​​3D Studio Max, Sketchup, Artlantis, ArchiCAD și multe altele.

VIZUALIZARE 3D

O mulțime de elemente din mediului uman contemporan sunt create folosind programe de grafică pe computer. Niciun studio de arhitectură, de design sau un producător de jocuri pe computer nu poate funcționa fără vizualizări create de artiștii 3D. Tehnologia creării unei astfel de imagini - fotorealiste, de simulare sau folosind diverse tehnici artistice - constă în mai mulți pași tehnologici. Randarea este cea mai importantă dintre ele și este adesea cea finală care determină rezultatul. Originea termenului „randare” (sau „vizualizare”) a apărut, ca mulți alții, datorită tehnologiilor IT din limba engleză. Provine din franceza veche „rendre”, care înseamnă „a face”, „a da”, „a da înapoi”. Rădăcinile profunde ale acestui verb se întorc în timp, la latina veche: „re”, un prefix care înseamnă „înapoi” și îndrăznește să „dea”. Acesta este fundamentul semnificației termenului modern de randare.

Randare și vizualizare

Nu doar folosirea cuvântului a devenit foarte comună, ci și introducerea acestuia în lexiconul angajaților în tehnologiile de imagine digitală. Crearea unei vizualizări este necesară, de exemplu, atunci când comandați mobilie - un singur obiect sau un echipament al întregului spațiu. În proiectarea interiorului sau în desenarea casei este unul dintre principalele mijloace de transmitere a esenței ideilor arhitectului sau designerului unui client.

Vizualizare 3D rezidențială

Design arhitectural

Un sinonim cu sens asemănător care deși este mai impracticabil, se folosește în viața cotidiană - vizualizarea. În prezent, regula etichetei în rândul profesioniștilor în arhitectură sau jocurile grafice pe computer este o specializare limitată: sunt cei care se ocupă de modelare: creează obiecte tridimensionale și sunt cei care oferă o randare a scenei rezultate: selectează iluminarea, aleg unghiul de vedere și configurează totul, iar apoi rulează programul de randare.

Definiția vizualizării 3D

Cuvântul are mai multe semnificații:

  • Rendering - concluzie, procesul de obținere a unei imagini de tip raster planare tehnice sau artistice bazată pe modele digitale tridimensionale, create folosind pachete software speciale - Blender 3D Max, CINEMA, Maya și altele.
  • Randerizarea este, de fapt, rezultatul unui astfel de proces: o imagine de tip raster, o fotografie și o imagine a personajelor și a mediului în jocurile video sau în fișierele video 3D, create și folosite la producția de filme - normale sau animate.
  • Rendering și software - binecunoscutul software special, utilizat pentru transformarea modelelor 3D în imagine. Aceste programe pot fi integrate într-un pachet grafic sau pot fi utilizate ca aplicații independente: RenderMan, Mental Ray, V-ray, Corona, Brasil, Maxwell, FinalRender, Fryrender, Modo și multe altele. Renderele, ca tot ce ține de tehnologia digitală, sunt actualizate în mod constant. Ele diferă prin algoritmi care sunt utilizați pentru a calcula caracteristicile fizice ale modelelor și mediul lor. Pe baza lor, au fost create sisteme mari de vizualizare care permit producerea materialelor proprii, spoturilor luminoase, camerelor, etc.

Există două tipuri de fundal de bază în funcție de viteza cu care ar trebui să fie primită imaginea finită. Primul tip de fundal este vizualizarea în timp real, necesară pentru grafica interactivă, în special pentru jocurile pe computer. Randarea rapidă este necesară aici; imaginea ar trebui să fie afișată imediat, așadar multe scene sunt precalculate și stocate ca date separate. Acestea includ texturi care determină aspectul obiectelor și al iluminării. Programele utilizate pentru randarea online utilizează în principal placa grafică și memoria RAM a computerului și, într-o măsură mai mică, a procesorului. Al doilea constă în vizualizările arhitecturale care descriu scene în fundal, unde calitatea randării este mult mai importantă, folosind alte metode și programe pentru vizualizare. În acest caz, se utilizează toată puterea procesoarelor multi-core, setări de textură de înaltă rezoluție și calcule de iluminare. Postprocesarea este adesea utilizată pentru a obține un grad ridicat de fotorealism sau efectul artistic dorit.

Metode de randare a scenei

Modul de primire al imaginii depinde de sarcina specifică și adesea de preferințele personale și experiența vizualizatorului. Sistemele noi de randare a fundalului sunt într-o continuă evoluție, fie extrem de specializate, fie universale. În prezent, cea mai comună randare software constă în trei metode de calcul:

Scanline - o metodă în care imaginea nu este creată prin calcule de puncte-pixeli individuali, ci prin straturi întregi-poligoane și suprafețe mari. Texturile care definesc proprietățile obiectelor, precum lumina din scenă sunt fixate sub formă de date constante. Imaginea rezultată de cele mai multe ori nu reflectă schimbările de iluminare în perspectivă, adâncimea de câmp etc. Această metodă este, adesea, utilizată în sistemele de randare a scenelor jocurilor și în producția de videoclipuri.

  • Raytracing - fizica scenei este calculată pe baza razelor emanate de obiectivul camerei virtuale și analizând interacțiunea fiecărei raze cu obiectele pe care le întâlnește în scenă. În funcție de cantitatea și calitatea „reflexiilor”, acesta simulează reflexia sau refracția luminii, culoarea acesteia, saturația etc. Calitatea acceptată a imaginii este mult mai înaltă, dar realismul său impune această o taxă mai mare pentru consumul crescut de resurse.
  • Radiositate - fiecare punct, fiecare pixel al imaginii este echipat cu o culoare independentă de cameră. Este influențat de sursele globale și locale de lumină și de mediu. Această metodă vă permite să calculați aspectul reflexiilor de culoare și lumină de la obiectele adiacente pe suprafața modelului.

Experiența arată că cele mai avansate și populare sisteme de randare a fundalului utilizează metodele de bază sau o combinație a acestor metode. Acest lucru vă permite să obțineți un maxim de foto-realism și precizie a reflectării proceselor fizice într-o anumită scenă.

Procesarea suplimentară de randare

Folosirea tehnicilor speciale de vizualizare pentru o anumită sarcină este logică. Arhitectura necesită alte modalități de vizualizare decât crearea ilustrațiilor tehnice. De exemplu, randarea unui exterior necesită, adesea, cunoștințe despre pachetele grafice precum diferite întreprinderi cu bitmap-uri, cel mai popular fiind Adobe Photoshop. Totuși, acesta nu e folosit în permanență pentru a crește fotorealismul.

Tendințele actuale în domeniul arhitecturii includ imitația graficelor realizate manual, acuarele, desenele cu cerneală și altele asemănătoare. Efectuarea vizualizării de calitate nu depinde doar de software. Rezultatul este afectat de rezistența utilajelor utilizate. Acest factor afectează în special viteza - uneori se desenează o scenă complexă timp de câteva zile din cauza computerului care nu are suficientă memorie RAM sau procesorul are o productivitate scăzută.

Randare

În prezent, este posibilă valorificarea puterii clusterelor de calculatoare la distanță care furnizează servicii pentru procesarea în serie a fișierelor 3D. Acestea sunt sisteme performante, capabile să vizualizeze cele mai complexe și intense scene într-un timp foarte scurt. De asemenea, pot gestiona toate efectele vizuale chiar și atunci când se creează fișiere video pe o perioadă lungă de timp. Aceste companii pot deține până la câteva mii de procesoare și sute de terabyte de RAM. Vizualizarea calculează costurile forței de muncă pe baza volumului fișierului sursă și a timpului necesar pentru efectuarea vizualizării.