Servicii
PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
#

Contactați 10 profesioniști

Zidărie
Introduceți o cerere
Client mulțumit Comunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.348 de profesioniști
5.199 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Zidărie

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Zidărie? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
Furnizori24.879 furnizori din zona dvs.
profile image

Mihaila C.

Liber profesionist
Calvini
5,0
Zidărie

Sunt electriciancu multi ani de experienta.Va pot ajuta cu reparatii de cablaje electrice(prize, intrerupatoare ventilatoare de tavan, corouri de iluminat etc) aparate de conectare precum si instalatii electrice complete in timpul constructiei cat si renovarilor.

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Cosmin T.

Companie
Brașov
4,1
Zidărie

Dețin experienta în mai multe domeni de amenajari interioare și exterioare, experienta acumulata este din mai multe tari, aici în România am deschis o firma de construcții.

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Gabriel-Valentin A.

Companie
Brașov
5,0
Construcție la roșu

Experienta noastra ne constituie prin productia si calitatea lucrarilor de constructi efectuate. Experienta peste 18 ani in domeniu. Suntem o firma ce oferim seriozitate respect si calitate.

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Emilian A.

Companie
Municipiul Alexandria
5,0
Renovare apartament

Am lucrat Spania 2007-2016 (interioare și fațade blocuri) Anglia 2016-2019(interioare și pavele ) Romania 2019pana in prezent administrator firma de construcții și amenajări interioare. Ce facem noi? Instalații electrice și sanitare Tencuieli și tencuieli decorative Izolație termică Gresie și faianță Rigips Glet și vopsea

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Ovidiu Augustin Traian P.

Companie
Timișoara
5,0
Zugrav, zugrăveli

Firma noastra va ofera servicii de amenajari interioare multiple , placari si decorativa . Avem o echipa tanara cu experienta in tara si strainatate.

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Vasile C.

Liber profesionist
București
4,9
Design interior și configurare de interior

Oferim servicii construcții în general, renovări, arhitectura,randari,constatare lucrare,decopertări, pavele, zugrăveli, gresie,faianță, zidărie, dulgheri

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Alexandru D.

Liber profesionist
București
4,9
Zugrav, zugrăveli

Execut lucrari de constructii interioare : rigips ,glet,zugravire,usi ,geamuri,obiecte sanitare,instalatii sanitare etc.........................

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
profile image

Pietro Silvian S.

Companie
București
4,9
Renovare apartament

Compania noastra este specializata in renovari de apartamente, zugraveli, montari placi ceramice, instalatii sanitare, instalatii electrice, gleturi, rigips etc.

Verificat
Certificat
Furnizor de top
Introduceți o cerere
Vedeți mai mult
Ce tipuri de materiale sunt utilizate în mod obișnuit în lucrările de zidărie?

Cărămidă

Este un material de calitate și durabil, care va arăta bine și elegant pe tot parcursul vieții proprietății. Cărămizile vin într-o varietate de stiluri, de la roșii tradiționale la texturi și culori moderne. Sunt de obicei făcute din lut, nisip, apă și uneori var sau cenușă. Diferite tipuri de cărămizi pot conține ingrediente diferite care sunt amestecate și apoi modelate. Când cărămizile sunt modelate, acestea sunt arse.

Cărămizi îmbinate

Cărămizile sunt plasate într-o bandă de rulare, cravată, cruce sau semi-încrucișată. În acest tip de lucrări de zidărie, accentul este pus pe crearea de îmbinări uniforme. Îmbinările zidăriei sunt mai întâi răzuite și apoi umplute uniform cu mortar obișnuit sau de ciment. Îmbinările pot fi umplute până la planul feței articulației. După întărire, acestea sunt acoperite cu un strat impermeabil, astfel încât umezeala să nu pătrundă în zidărie.

Beton celular

Betonul gazos este un material de construcție ușor care este fabricat dintr-un material de umplutură (nisip sau cenușă zburătoare), un liant (var și ciment), apă și un aditiv gazos. Utilizarea sa în zidărie este facilitată de faptul că este disponibilă sub formă de blocuri, precum și sub formă de sisteme complete pentru construirea pereților și tavanelor. Deoarece este ușoară, utilizarea sa economisește costuri atât la dimensionarea structurilor portante, cât și la transport. Blocurile de beton gazat sunt mai mari decât cărămizile. Cele utilizate pe pereții portanți și perimetrali au limbi și caneluri care se interconectează, datorită cărora mortarul este utilizat în zidărie numai în îmbinările orizontale. Acest lucru necesită mult mai puține îmbinări de mortar și lucrări de zidărie. Este neinflamabil, reglează umiditatea din interior și este rezistent la îngheț.

Lucrătura în piatră

Zidăria în rânduri este deci blocuri de piatră prelucrate care pot fi găsite în mai multe forme și modele. Și o piatră de carieră, cunoscută și sub numele de piatră aspră, care este depusă ca „zidărie de moloz”. Rezultatul este un aspect mai puțin curat și pereții fără un model obișnuit. În schimb, piatra de carieră oferă un aspect mai autentic, care poate arăta grozav.

Blocuri de beton

Betonul este așezat similar cărămizii. Deoarece blocurile de beton sunt mult mai mari decât cărămizile, aceste lucrări de zidărie sunt mult mai scurte. Blocurile de beton sunt, prin urmare, un material de construcție foarte popular. În plus, acestea sunt de obicei mai accesibile decât cărămizile și sunt, de asemenea, rezistente la foc. Sunt adesea folosite în special pentru fonduri de ten.

Ce tipuri de zidărie pot comanda?Sfaturi pentru zidărie

Zidărie de cărămizi și blocuri de beton

Construcție de ziduri de piatră sau cărămidă, ziduri de susținere, coloane, structuri decorative sau funcționale

Construcția și repararea coșurilor de fum

Reparații ale pereților deteriorați și înlocuirea cărămizilor și zidăriilor deteriorate sau sfărâmate

Construcția zidurilor de piatră cu sau fără mortar, stâlpi de beton, fundații

Reparații de ciment

Tencuirea și gletuirea pereților

Hidroizolarea fundațiilor din beton, blocuri sau piatră

Instalarea placării din piatră naturală sau artificială

Beton

Instalarea și reconstrucția pietrei decorative și a detaliilor arhitecturale

Instalarea de pasarele de piatră, terase, scări

Turnarea scărilor și pasarelelor de beton

Căi de acces din beton, pietriș, gresie sau piatră

Întrebări frecvente
De ce să cauți un specialist în zidărie pe Wilio?
Căutați un expert calificat în zidărie? Fie că aveți nevoie să faceți o casă de cărămidă, să adăugați câteva camere, să construiți un alt etaj, să înlocuiți structura sau să schimbați aspectul apartamentului, vă vom ajuta să găsiți un specialist în zidărie care să se descurce. Zidarii noștri vor putea rezolva orice, de la construirea unui garaj, până la reconstrucția mansardei, adăugarea unei grădini de iarnă, la construirea unei case de la zero. Economisiți timp și bani comparând ofertele și alegând cei mai buni zidari din zona dumneavoastră. Wilio vă va ajuta să găsiți experți în zidărie care să construiască totul pentru dumneavoastră, de la fundații, pereți portanți și coloane, până la un horn sau șemineu. De bună calitate, la un preț rezonabil și când aveți nevoie de el.
Ce sunt lucrările de zidărie?
Lucrările de zidărie implică construirea tuturor structurilor prin îmbinarea materialelor cu mortar. Mortarul este o formă de ciment care, după uscare, reține o structură de cărămizi, beton, piatră, marmură și alte materiale. Materialele create de om sunt folosite pentru lucrările de zidărie, dar și cele care apar în mod natural în natură.
Cum să găsesc un specialist în zidărie în zona mea?
Cel mai bun mod de a găsi un specialist în zidărie este să introduceți o solicitare pe Wilio. Vă vom trimite cererea către experți cu calificările necesare și veți putea alege dintre mai multe oferte de la zidari care știu să facă treaba atunci când aveți nevoie de ea. Apoi comparați ofertele, citiți recenzii și evaluări de la clienți și vedeți fotografii cu lucrări de zidărie terminate, pentru a alege expertul potrivit pentru proiectul dumneavoastră.
Pot zidi eu singur?
Multe lucrări de zidărie sunt mai complexe decât ar putea părea. O îmbunătățire a locuinței poate însemna, de asemenea, un perete decorativ în grădină, care nu este portant. Dar atunci când vine vorba de construirea zidurilor de susținere sau construirea fundațiilor unde este necesar ca un zidar să poată construi conform planurilor și desenelor arhitecturale, ar trebui să lăsați mai degrabă această lucrare pe seama profesioniștilor. Veți putea fi siguri că toate lucrările de zidărie au fost făcute bine și construcția va fi sigură și durabilă.
Trebuie să furnizez materialul pentru zidire, sau zidarul îl va aduce pe al său?
Cărămizile și alte materiale de construcție trebuie plătite sau livrate de dumneavoastră după consultarea cu zidarul. Asigurați-vă întotdeauna că aveți suficient material necesar. Cel mai bine este să vă puneți de acord asupra materialelor care vor fi achiziționate, înainte de a confirma oferta de preț pentru lucrările de zidărie.
Cât durează lucrările de zidărie?
Durata lucrărilor de zidărie va depinde de tipul de lucru implicat, de cantitatea de lucrări pregătitoare necesare și pe câți metri va trebui să fie zidită construcția. Lucrări mai mici de zidărie pot fi realizate de un zidar calificat în câteva ore, în timp ce proiectele mai mari, cum ar fi construirea unei case, vor dura câteva săptămâni.
Ce tip de material este cel mai potrivit pentru lucrările de zidărie?
Răspunsul la această întrebare depinde în mare măsură de proiectul specific. În funcție de stilul, nevoile și locația structurii zidite, este recomandabil să luați în considerare diferite materiale. De exemplu, dacă structura este amplasată în aer liber, va fi necesar să se utilizeze un material dur și rezistent la intemperii. Pe de altă parte, când vine vorba de elemente de design interior, aspectul produsului final va fi mai important, în loc de cât de durabil este.
Cât durează zidăria?
Depinde de tipul lucrărilor de zidărie care trebuie făcute, de numărul de lucrări pregătitoare necesare și de câți metri veți avea nevoie pentru zidire. În medie, un zidar poate pune de la 280 până la 500 de cărămizi pe zi. Lucrări mai mici pot fi realizate în câteva ore, în timp ce proiectele mai mari, cum ar fi construirea unei case, pot dura câteva săptămâni.
Informații utileCe trebuie sa stii

Putem efectua lucrările în momente diferite. Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să contactați o companie care oferă servicii de zidărie. Există multe dintre ele și este important să alegeți una care să fie de încredere. Doar atunci puteți fi sigur că rezultatul va fi la fel de bun pe care îl așteptați sau chiar mai bun.

Aveți nevoie de un expert în zidărie în zona dvs.? Wilio, directorul principal al profesioniștilor în servicii de casă și proprietate, vă poate ajuta. Wilio facilitează găsirea furnizorilor de servicii de zidărie de încredere din zona dumneavoastră. Accesați wilio.com sau descărcați aplicația gratuită pentru a descoperi contractanții locali în câteva minute. Ei vor putea să vă ofere răspunsuri concrete la întrebările dvs. și să vă ofere cea mai bună soluție pentru proiectul dvs. Înainte de a lua legătura cu un profesionist, este esențial să știți care sunt diferitele tipuri de zidărie. Primul pas este să decideți dacă doriți să lucrați cu un zidar sau cu un pietrar. Ambii meseriași sunt specialiști în domeniul lor.

Lucrările de zidărie sunt un fel de lucrări de construcție care implică construirea zidurilor cu pietre și cărămizi. Lucrările de zidărie necesită diferite instrumente, cum ar fi dalte, ciocane, mistrii, etc. Lucrările de zidărie sunt de obicei utilizate pentru construirea clădirilor mari. Lucrările de zidărie sunt realizate de zidari care sunt muncitori calificați. Dacă intenționați să efectuați lucrări de zidărie, este important să înțelegeți ce înseamnă termenul. Merită să ne amintim că acest termen acoperă o gamă largă de locuri de muncă diferite. De asemenea, este important să știți că acest tip de muncă poate fi foarte periculos, deci trebuie să vă asigurați că antreprenorul dvs. are experiența și cunoștințele relevante pentru a vă asigura siguranța și liniștea sufletească.

Lucrarea de zidărie este un meșteșug foarte vechi, ale cărui origini datează de pe vremea constructorilor de piramide. Pietrele tăiate au fost folosite pentru a construi temple, palate, castele și orașe întregi. Astăzi, lucrarea de zidărie este o ambarcațiune extrem de specializată, care permite crearea de opere de artă din piatră sau cărămidă. Cu toate acestea, ce material este mai bun pentru lucrările de zidărie? Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări adresate de proprietarii de case care intenționează să își renoveze casa sau cei care doresc să construiască o casă nouă. Alegerea materialului pentru lucrări de zidărie este foarte importantă. Afectează rezultatul final și este imposibil să corectezi greșelile. Problema alegerii unui material pentru lucrări de zidărie este complicată de gama largă de materiale disponibile. Pentru a evita surprize neplăcute, este necesar să le cunoaștem avantajele și dezavantajele.

Dacă intenționați să construiți un zid de cărămidă sau orice altă structură de zidărie, va trebui să efectuați lucrările de zidărie. Este posibil să fiți preocupat de ce materiale ar trebui să furnizați. Poate fi confuz, deoarece există atât de multe materiale de construcție pe piață astăzi. Dar, dacă doriți ca peretele dvs. de cărămidă să reziste testului timpului, este important să alegeți materialele potrivite. Unii zidari își vor aduce propriile materiale, în timp ce alții se așteaptă ca proprietarul casei să furnizeze materialele. Cel mai bine este să-l întrebi pe potențialul tău mason la ce se așteaptă înainte să-l angajezi pentru slujbă.

Te întrebi dacă poți face singur lucrarea de zidărie? Majoritatea proprietarilor pot, deși este important să ne dăm seama că există o diferență între reparațiile și remodelarea locuințelor. Când vine vorba de zidărie, este important să știți în ce tip de slujbă vă ocupați. Lucrările de zidărie pot fi împărțite în trei categorii: reparații, întreținere și remodelare. Dacă ați decis să vă ocupați de lucrări de zidărie, trebuie să știți că nu este o muncă ușoară. Da, se poate face de unul singur, dar va necesita mult timp și efort. Directorul online Wilio vă permite să găsiți cu ușurință zidarul potrivit cu combinația ideală de abilități și expertiză pentru proiectul dvs. Pur și simplu completați formularul de cerere de ofertă și vă vom conecta cu zidari profesioniști pre-examinați din zona dvs.

Wilio este o platformă care îi ajută pe oameni să găsească cel mai bun expert în zidărie din zona lor. Nu suntem un director sau pagini galbene, suntem o piață cuprinzătoare care conectează clientul la persoana potrivită pentru job.

Lucrările de zidărie pot fi împărțite în trei categorii: reparații, întreținere și remodelare. Dacă ați decis să vă ocupați de lucrări de zidărie, trebuie să știți că nu este o muncă ușoară. Da, se poate face de unul singur, dar va necesita mult timp și efort. Directorul online Wilio vă permite să găsiți cu ușurință zidarul potrivit cu combinația ideală de abilități și expertiză pentru proiectul dvs. Pur și simplu completați formularul de cerere de ofertă și vă vom conecta cu zidari profesioniști pre-examinați din zona dvs.

Wilio este o platformă care îi ajută pe oameni să găsească cel mai bun expert în zidărie din zona lor. Nu suntem un director sau pagini galbene, suntem o piață cuprinzătoare care conectează clientul la persoana potrivită pentru job.

Lucrările de zidărie pot fi împărțite în trei categorii: reparații, întreținere și remodelare. Dacă ați decis să vă ocupați de lucrări de zidărie, trebuie să știți că nu este o treabă ușoară. Da, se poate face de unul singur, dar va necesita mult timp și efort. Directorul online Wilio vă permite să găsiți cu ușurință zidarul potrivit cu combinația ideală de abilități și expertiză pentru proiectul dumneavoastră. Pur și simplu completați formularul de cerere de ofertă și vă vom conecta cu zidari profesioniști pre-examinați din zona dvs.

Wilio este o platformă care îi ajută pe oameni să găsească cel mai bun expert în zidărie din zona lor. Nu suntem un director sau pagini galbene, suntem o piață cuprinzătoare care conectează clientul la persoana potrivită pentru job.

Dacă ați decis să vă asumați sarcina de zidărie, trebuie să știți că nu este o treabă ușoară. Da, se poate face de unul singur, dar va necesita mult timp și efort. Directorul online Wilio vă permite să găsiți cu ușurință zidarul potrivit cu combinația ideală de abilități și expertiză pentru proiectul dumneavoastră. Pur și simplu completați formularul de cerere de ofertă și vă vom conecta cu zidari profesioniști pre-examinați din zona dvs.

Wilio este o platformă care îi ajută pe oameni să găsească cel mai bun expert în zidărie din zona lor. Nu suntem un director sau pagini galbene, suntem o piață cuprinzătoare care conectează clientul la persoana potrivită pentru job.

Dacă ați decis să vă asumați sarcina de zidărie, trebuie să știți că nu este o treabă ușoară. Da, se poate face de unul singur, dar va necesita mult timp și efort. Directorul online Wilio vă permite să găsiți cu ușurință zidarul potrivit cu combinația ideală de abilități și expertiză pentru proiectul dvs. Pur și simplu completați formularul de cerere de ofertă și vă vom conecta cu zidari profesioniști pre-examinați din zona dvs.

Wilio este o platformă care îi ajută pe oameni să găsească cel mai bun expert în zidărie din zona lor. Nu suntem un director sau pagini galbene, suntem o piață cuprinzătoare care conectează clientul la persoana potrivită pentru job.

Directorul online Wilio vă permite să găsiți cu ușurință zidarul potrivit cu combinația ideală de abilități și expertiză pentru proiectul dumneavoastră. Pur și simplu completați formularul de cerere de ofertă și vă vom conecta cu zidari profesioniști pre-examinați din zona dvs.

Wilio este o platformă care îi ajută pe oameni să găsească cel mai bun expert în zidărie din zona lor. Nu suntem un director sau pagini galbene, suntem o piață cuprinzătoare care conectează clientul la persoana potrivită pentru job.

Directorul online Wilio vă permite să găsiți cu ușurință zidarul potrivit cu combinația ideală de abilități și expertiză pentru proiectul dvs. Pur și simplu completați formularul de cerere de ofertă și vă vom conecta cu zidari profesioniști pre-examinați din zona dvs.

Wilio este o platformă care îi ajută pe oameni să găsească cel mai bun expert în zidărie din zona lor. Nu suntem un director sau pagini galbene, suntem o piață cuprinzătoare care conectează clientul la persoana potrivită pentru job.

Informații utileCe ar trebui sa stii
A avea o casă frumoasă nu mai este doar despre casă. Amenajarea teritoriului din jur a devenit o parte importantă a esteticii și este adesea ceea ce majoritatea oamenilor văd mai întâi când se apropie de casa ta. Acest lucru face ca lucrările de zidărie sau orice alt proiect de construcție în aer liber să fie ceva care poate contribui cu adevărat la creșterea valorii proprietății dvs., precum și la îmbunătățirea atractivității acesteia. Dar de unde știi ce companie să angajezi? Există mulți factori de luat în considerare: Aveți nevoie de cineva pentru proiecte pe termen scurt sau pe termen lung? Cât percepe această persoană pe oră? Wilio vă va oferi toate aceste detalii, astfel încât să nu fiți nevoiți să petreceți ore în șir examinând recenziile - deja am făcut-o pentru dvs.! Există multe tipuri diferite de zidari și fiecare oferă un anumit tip de serviciu, deci este important să alegeți bine atunci când decideți ce companie să angajați pentru proiectul dvs. De exemplu: unele companii sunt specializate în construirea zidurilor de susținere, în timp ce altele asigură numai lucrări de betonare. Este întotdeauna mai bine să obțineți o estimare înainte de a conveni cu orice contractant cu privire la prețul acestora, deoarece pot exista costuri ascunse, cum ar fi taxele de închiriere a echipamentelor și materialele care trebuie achiziționate separat (de exemplu, nisip) ._ x000D_ Acest lucru va varia în unde locuiți, dar chiar și atunci acest lucru nu garantează că prețurile nu fluctuează pe scară largă într-o țară! De exemplu: unele companii sunt specializate în construirea zidurilor de susținere, în timp ce altele asigură numai lucrări de betonare. Este întotdeauna mai bine să obțineți o estimare înainte de a conveni cu orice contractant cu privire la prețul acestora, deoarece pot exista costuri ascunse, cum ar fi taxele de închiriere a echipamentelor și materialele care trebuie achiziționate separat (de exemplu, nisip) ._ x000D_ Acest lucru va varia în unde locuiți, dar chiar și atunci acest lucru nu garantează că prețurile nu fluctuează pe scară largă într-o țară! De exemplu: unele companii sunt specializate în construirea zidurilor de susținere, în timp ce altele asigură numai lucrări de betonare. Este întotdeauna cel mai bine să obțineți o estimare înainte de a conveni cu orice contractant cu privire la prețul acestora, deoarece pot exista costuri ascunse, cum ar fi taxele de închiriere a echipamentelor și materialele care trebuie achiziționate separat (de exemplu, nisip) ._ x000D_ Acest lucru va varia în funcție unde locuiți, dar chiar și atunci acest lucru nu garantează că prețurile nu fluctuează pe scară largă într-o țară!
ExempleExemple de proiecte finalizate de furnizorii noștri
profile image
Zidărie
Luca D.
profile image
Zidărie
Mihai O.
profile image
Zidărie
Teo K.
profile image
Zidărie
Cristian L.
profile image
Zidărie
Francis S.
profile image
Zidărie
Andrei U.
Întrebări și răspunsuriTot ce trebuie să știți despre: Zidărie
Zidarii lucrează iarna?

Așteptați întotdeauna ca temperatura să crească înainte de a pune cărămizi pe vreme rece. Vremea rece poate opri lipirea corectă a mortarului și cărămizii. Acest lucru se întâmplă de obicei la temperaturi sub 2° C.

Câte cărămizi puteți pune pe oră?

Zidarul mediu cu experiență poate pune 4-5 cărămizi pe minut. Adică aproximativ 240 de cărămizi pe oră.

Cât costă așezarea a 1000 de cărămizi?

Prețurile cărămizilor sunt între 10 și 30 RON pe metru pătrat. Costurile forței de muncă pentru așezarea cărămizilor cresc de la 1500 EUR la 4000 RON la 1.000 de cărămizi.

Este zidăria o muncă calificată?

Zidarii sunt meșteri pricepuți responsabili cu construirea zidăriei prin așezarea cărămizilor folosind amestecul de mortar potrivit. Ei sunt familiarizați cu diferitele tipuri de cărămizi disponibile și cum să construiască sau să repare pereții în conformitate cu standardele din industrie.

Este zidăria o meserie grea?

Munca unui zidar este solicitantă din punct de vedere fizic, cei din acest sector au mai puțină concurență pentru locuri de muncă bune.

Este zidăria mai grea decât tâmplăria?

Zidăria necesită o îndemânare ridicată pentru a așeza manual cărămizi pe o linie care atinge un nivel și un fir de plumb. Tâmplăria se bazează pe unelte electrice pentru a finaliza componente complexe.

Cât timp să înmuiați cărămizile înainte de așezare?

Înainte de utilizare, cărămizile trebuie să fie înmuiate în apă pentru un timp suficient pentru ca apa să pătrundă la toată adâncimea cărămizilor. Timpul de înmuiere este în general de cel puțin șase ore.

Ce este o legătură englezească în zidărie?

Legătura englezează. Acesta este un model creat prin stocarea în rânduri alternative de brancardiere și anteturi. Îmbinările dintre brancardiere sunt concentrate pe anteturile din cursul de mai jos. Aceasta este una dintre cele mai puternice legături, dar necesită mai multe cărămizi decât alte legături.

Pot așeza pavaj pe beton?

Din fericire, puteți așeza plăcile direct pe betonul existent. Este o practică comună și o modalitate excelentă de a îmbunătăți suprafețele de beton. În timp ce mortarul este mai potrivit la instalarea plăcilor, este posibil să așezați plăci fără mortar (deși vă expune riscului de drenaj și probleme de fisurare).

De câte cărămizi voi avea nevoie?

De câte cărămizi am nevoie? Pentru un zid de cărămidă cu un singur strat, înmulțiți lungimea peretelui cu înălțimea pentru a obține totalul. Înmulțiți această zonă cu 60 pentru a obține numărul de cărămizi de care ar trebui să aveți nevoie, apoi adăugați 10% de rezervă.

Cât de mult taxează un zidar pe zi?

Cât percep zidarii pe zi? În condiții bune de lucru fără probleme de accesibilitate (adică cu nevoia de schele), zidarul mediu va așeza 500 de cărămizi pe zi. Dacă lucrați cu un tarif zilnică, majoritatea zidarilor vor percepe 750-1000 RON pe zi.

Puteți învăța să zidiți?

Dacă vă întrebați dacă vă puteți așeza propria cărămidă, răspunsul scurt este da. Cu siguranță este posibil acest lucru fără a fi nevoie să angajați un profesionist.

Puteți folosi nisip pentru zidărie?

Mortarul este de obicei folosit pentru zidărie și chituire. Nisipul ascuțit este ideal pentru amestecarea cu alte nisipuri pentru a crește rezistența mortarului și atunci când trebuie să fie mai puțin lucrabil. Un avantaj cheie al adăugarii de nisip ascuțit la un amestec de mortar este că poate preveni crăparea în timpul procesului de uscare.

Pot fi scufundate cărămizile în apă?

Porozitatea este capacitatea de a elibera și absorbi umezeala și este o proprietate importantă și utilă a cărămizilor. Când cărămida este înmuiată cu apă, cărămida absoarbe apa și eliberează aer, astfel încât atunci când este folosită în zidărie și așezată pe mortar umed, nu va mai absorbi apă din mortarul umed.

Vor fi înlocuiți zidarii?

Roboții vor înlocui zidarii, iar șantierele vor deveni „zone fără oameni” până în 2050, avertizează compania de construcții.

De ce cărămizile au 3 găuri?

Cărămida se rotește în timpul construcției (nu veți vedea găuri în produsul finit), ceea ce permite mortarului să cadă în interior. Aceste găuri umplute cu mortar oferă un „canal” care blochează o cărămidă pe alta. De asemenea, armătura poate încăpea în găuri, dacă este necesar.

De ce calificări aveți nevoie pentru a pune cărămizi?

Următoarele abilități sunt recomandate zidarilor:

  • Atenție la detalii și capacitatea de a fi minuțios
  • Cunoștințe de construcții și inginerie civilă
  • Abilitatea de a lucra bine într-o echipă
  • Flexibilitate și adaptabilitate
  • Condiții fizice, inclusiv forță, coordonare și echilibru
  • Abilitatea de a lucra bine cu mâinile
Câte blocuri poate pune un zidar pe zi?

În ceea ce privește numărul de blocuri așezate, un zidar ar putea pune 460 de cărămizi pe zi, dar 460 de blocuri de beton sunt probabil dificile.

Care este cel mai bun amestec pentru zidărie?

Pentru cărămizile obișnuite pentru casă, este posibil să utilizați un raport de 4 părți nisip, la 1 parte ciment. Pentru cărămizi ceva mai moi sau cărămizi second-hand, utilizați un raport de 5-1. Pentru cărămizi foarte moi, unii zidari vor folosi un amestec foarte slab 6-1.

De ce pun constructorii detergent în ciment?

Detergentul este folosit în mod obișnuit ca plastifiant în mortarul de ciment. Cu toate acestea, se crede că acest lucru afectează integritatea structurală pe termen lung a mortarului, deoarece poate adăuga prea mult aer, creând bule. Agenții tensioactivi din detergent pot forma, de asemenea, o spumă atunci când sunt utilizați în exces.

Ar trebui să umeziți cărămizile înainte de așezare?

Cărămizile de lut bine făcute nu ar trebui niciodată să necesite umezirea înainte de așezare, cu excepția (rar) în condiții extrem de calde și de vânt.

Puteți pune o cărămidă pe beton?

Puteți așeza cu ușurință o cărămidă pe beton, dar trebuie să vă asigurați că fundația de beton de sub cărămidă este rezistentă structural și fără fisuri majore sau probleme de nivelare. Odată ce acestea sunt reparate, cărămida poate fi instalată cu un mortar sau un pat de nisip pentru a menține cărămida pe loc.