Servicii
PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
#

Contactați 10 profesioniști

Case cu un etajdin undefined - undefined Lei / undefined
Introduceți o cerere
Client mulțumit Sunt foarte multumit de intregul proces de la raspuns la cererea de reparatie pana la munca efectuata, oferta si data rapida, reparatie rapida, comunicare excelenta, pret bun. OK multumesc.
profile image
Matúš K.Client
De ce Wilio?
7.350 de profesioniști
5.207 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Case cu un etaj preț

Cât costă serviciile din categoria: Case cu un etaj? Case cu un etaj acoperă întreaga gamă de servicii. Puteți vedea prețurile lor medii în calculatorul de pe această pagină.

Vezi si:Servicii
Liste prețuri aferenteListe prețuri pentru alte servicii
Construcție nouăCât costă serviciile din categoria: Construcție nouă? Construcție nouă acoperă întreaga gamă...
Vedeți mai mult
CalculatorListă de prețuri case cu un singur etaj

Pentru a afla prețul exact al caselor cu un singur etaj, trimiteți o cerere specialiștilor noștri verificați și primiți mai multe oferte. Consultați prețurile pentru serviciile individuale din categoria case cu un singur etaj.

Placa fundație8 820,00Lei / m2
Trasarea fundației casei familiale de către un topograf, excavarea solului vegetal cu un excavator, marcarea săpăturilor de fundație, excavarea săpăturilor de fundație
Total
m2
Creați o cerere
Construirea zidurilor perimetrale1 134,00Lei / m2
Substrat pentru zidărie, așezarea cărămizilor, verificarea zidăriei
Total
m2
Creați o cerere
Montarea ferestrelor/ușilor12 075,00Lei / buc
Planificarea și pregătirea, asamblarea de ferestre și uși noi, ancorare, fixare și etanșare
Total
buc
Creați o cerere
Pregătirea și construcția șarpantei567 000,00Lei / compl
Proiectarea șarpantelor, alegerea lemnului pentru șarpantă, asamblarea șarpantei
Total
compl
Creați o cerere
V-au fost utile aceste informații?
Informații utileCe trebuie să știți

Cât costă renovarea mansardei bungaloului?

Bungalourile sunt principalele candidate pentru renovarea mansardelor, conținând spațiu de mansardă puțin folosit și adăugând capacitate pentru dormitoare suplimentare, spațiu de locuit sau băi. Adăugarea acestui spațiu va elibera apoi camera de la parter pentru a o face mai flexibilă cu aspectul casei dumneavoastră, așa că nu este surprinzător cât de populare sunt bungalourile la mansardă.

Calculator de costuri pentru construcția mansardei bungaloului

Cât costă o remodelare a mansardei unui bungalou depinde de amploarea proiectului și, de asemenea, de stilul de remodelare pe care doriți să-l adăugați. În general, posibilitățile de transformare a mansardei în bungalou sunt aceleași ca și într-o casă cu două etaje - adăugarea unei încăperi de mansardă, transformarea de bază a mansardei sau transformarea acoperișului mansardei.

Prețul de transformare a camerei la mansardă

Cea mai simplă modalitate de a transforma o mansardă, care este și cea mai ieftină, este potrivită doar pentru unele case cu spațiul adecvat pe acoperiș. Costurile sunt în general între 49400 RON și 98900 RON.

Costuri de reconstrucție mansardă

Deoarece remodelarea vicariatului este relativ ușor de adăugat la casă, este un tip de remodelare mai ieftin, cu costuri variind de obicei între 123500 RON și 271900 RON, în funcție de dimensiunea remodelării și de alți factori. Prețul mediu este de aproximativ 197700 de RON.

Costul transformării mansardei în fronton

Complexitatea adăugată a conversiilor înseamnă că acestea sunt de obicei mai scumpe, cu un preț mediu de aproximativ 247000 RON

Costuri de reconstrucție mansardă

Întrucât transformarea mansardei implică cea mai cuprinzătoare și completă revizie, este cea mai scumpă opțiune, care poate începe de la 346000 RON. Costul mediu este de aproximativ 247000 RON.

Etapele reconstrucției mansardei bungaloului

Conversia mansardei bungaloului constă în mai multe etape, care sunt explicate mai jos, în timp ce unele dintre prețurile individuale sunt împărțite după cum este necesar.

1. Costul planurilor de renovare a mansardei bungaloului

Înainte de a putea continua să reconstruiți mansarda bungaloului, va trebui să aveți planuri complexe întocmite, fie de către un arhitect, fie de către un tehnician de arhitectură, fie de un topograf, chiar și cu un proiect. Bungalourile, în special cele construite la mijlocul secolului al XX-lea, au adesea pante abrupte ale acoperișului, care oferă un spațiu amplu la mansardă, dar pot lipsi și pereții portanți necesari, deoarece clădirea nu a fost proiectată inițial pentru a avea capacitatea de a genera o greutate suplimentară a podelei. Planurile întocmite ar trebui să țină cont de toate acestea și ar trebui să coste în jur de 4950 de RON.

2. Cheltuieli cu autorizația de construire

Majoritatea renovărilor de mansardă ale bungalourilor nu vor necesita autorizație de construire, deoarece sunt considerate clădiri permise. Cu toate acestea, în funcție de dimensiunea reamenajării și de alți factori, cum ar fi impactul acesteia asupra peisajului străzii și dacă casa dumneavoastră se află sau nu într-o zonă de conservare, poate fi necesară o autorizație de construire.

3. Costurile de reglementare a construcției

Reglementările de construcție sunt necesare pentru multe proiecte de case, iar acest lucru nu este cazul în cazul renovărilor de mansardă a bungalourilor. Acestea diferă însă puțin de renovările tipice de mansardă - întrucât noul spațiu va fi încă la etajul întâi, reglementările sunt mai puțin stricte, mai ales în ceea ce privește elemente precum securitatea la incendiu. Prezentarea planurilor și inspecțiile la fața locului vor costa aproximativ 1490 RON până la 3950 RON. Dacă bungaloul dumneavoastră este o casă semi-decomandată, este posibil să aveți nevoie și de un acord contractual dacă munca dumneavoastră afectează proprietățile adiacente. Acest lucru presupune ca vecinii să fie de acord. Sunteți responsabil pentru costuri, cum ar fi inspectorul lor și orice daune aduse locuinței lor, care pot apărea ca parte a lucrării - poate costa câteva mii de lire sterline, în funcție de complexitatea contractului.

4. Costul construirii unei mansarde în bungalou

Majoritatea costurilor vor merge către lucrările de construcție în sine. Lucrările inițiale de construcție vor fi de obicei efectuate din exterior folosind schele și, în unele cazuri, un acoperiș, pentru a permite lucrărilor să continue eficient chiar și pe vreme rea. Accesul la mansardă se va realiza din interior. Se schimbă acoperișul, se montează pereții interiori împreună cu izolația, elemente precum scara și apoi se montează ferestrele. Instalațiile electrice și sanitare sunt instalate înainte de tencuire și montarea lucrărilor de tâmplărie, cum ar fi plinte. Elementele de finisare, cum ar fi prizele electrice și spațiul de baie, sunt apoi adăugate înainte ca conversia să fie gata pentru inspecția finală. Ulterior, se poate face decorarea.

5. Alte costuri pentru reconstrucția mansardei bungaloului

Nivelul de dotare al mansardei va avea un impact mare asupra prețului proiectului - de exemplu, dacă intenționați să utilizați pur și simplu spațiul ca dormitor mare, vă va costa mai puțin decât dacă ați avea o baie care ar putea costa câteva sute de mii de lei. La prețul total se va adăuga mutarea rezervoarelor de apa, daca este cazul, si ajustarea restului sistemului de alimentare cu apa a casei. Modificarea unui acoperiș din ardezie va fi de obicei mai costisitoare decât modificarea unui acoperiș cu țigle din beton. Un alt factor este dacă acoperișul a fost construit cu un cadru, care a fost adesea găsit în case înainte de anii 1960, sau cu grinzi din lemn, care sunt mai simplu de construit, dar pot cântări mai puțin. 
Atunci când remodelați mansarda unui bungalou, unul dintre lucrurile cheie de luat în considerare este locul în care începe o nouă scară la parter - un loc în care pare cel mai prudent să o instalați, cum ar fi un hol, poate să nu fie posibil din cauza structurii camerei. Cu toate acestea, atunci când este plasată într-o altă cameră, scara ocupă spațiu. Persoana care vă elaborează planurile ar trebui să vă poată ajuta să găsești soluția care funcționează cel mai bine.

Cât durează renovarea mansardei bungaloului?

Șase până la opt săptămâni este un timp mediu pentru a reconstrui o mansardă de bungalou, dar merită să rețineți că faza de planificare poate dura și o perioadă considerabilă de timp, mai ales dacă este necesară o autorizație de construire și altele asemenea. Când se fac lucrări de construcție, de obicei veți putea rămâne în casă fără interferențe nejustificate.

Cum să reduceți costul reconstrucției mansardei bungaloului

Angajarea unor comercianți de încredere este cea mai bună modalitate de a vă asigura că munca dumneavoastră este efectuată la un preț rezonabil, fără suprataxe inutile. La renovarea mansardei bungalourilor, există o serie de modalități de a angaja profesioniștii necesari. Puteți angaja un arhitect care să planifice și să supravegheze întregul proiect, să angajați o echipă de constructori și alte servicii necesare sau să angajați o firmă specializată în remodelare mansardă care va avea o echipă cu toate competențele necesare. De asemenea, puteți gestiona singur proiectul, angajând diferiți experți pentru diferite elemente ale jobului, dar acest lucru pune presiune asupra dumneavoastră pentru a vă asigura că toată lumea are timp să se asigure că nu există obstacole la locul de muncă.

Actualizat la: Jun 14, 2023