Contactați 10 profesioniști
Plantarea gazonuluidin 262.5 - 1134.0 Lei / m2Cât costă serviciile din categoria: Plantarea gazonului? Plantarea gazonului acoperă întreaga gamă de servicii. Puteți vedea prețurile lor medii în calculatorul de pe această pagină.
Pentru a afla prețul exact al plantării gazonului, trimiteți o cerere specialiștilor noștri verificați și primiți mai multe oferte. Vedeți prețurile pentru servicii individuale din categoria de plantare a gazonului.
Cât costă să pui iarbă artificială?
Cu toții ne dorim să profităm la maximum de spațiul nostru exterior și pentru mulți dintre noi înseamnă să avem gazonul perfect. Dacă gazonul dumneavoastră este umplut cu apă, sufocat sau uscat cu buruieni, restabilirea sănătății poate fi o adevărată provocare. Așezarea gazonului artificial vă poate revitaliza imediat grădina și, de asemenea, vă poate face viața mai ușoară și fără întreținere.
Prețurile gazonului artificial
Costul gazonului artificial este în general semnificativ mai mare decât prețul ierbii reale, reflectând principala diferență. Costul materialului de iarbă artificială pe metru pătrat poate varia de la 25 la 240 de RON pe metru pătrat. Mărcile mai ieftine pot fi în jurul prețului de iarbă naturală, dar materialele de ultimă generație pot fi de patru ori mai scumpe, ceea ce înseamnă o investiție mult mai mare în comparație cu gazonul natural.
Am defalcat câteva prețuri medii tipice pe baza prețului (75 RON) pe metru pătrat per gazon și (175 RON) pe metru pătrat per instalație.
Dimensiunea gazonului vs. costurile gazonului chiar și cu instalarea
- 10 ms 200 - 2970 RON
- 20 ms 70 - 4945 RON
- 30 ms 100 - 8400 RON
- 40 ms 150 - 12360 RON
- 50 ms 180 - 14800 RON
Costuri adiționale
Există o serie de alți factori care afectează costul așezării unui gazon artificial în grădina dumneavoastră. De exemplu, tipul de suprafață pe care așezați iarba artificială va afecta costul total. Dacă așezați gazonul pe o suprafață de beton sau pavată, procesul este relativ simplu când se ia în considerare scurgerea - zona trebuie curățată cu ușurință și apoi poate fi aplicat un strat de spumă pentru a îmbunătăți confortul și nivelarea. Iarba este apoi instalată deasupra.
Dacă plasați gazonul fals pe un gazon existent, procesul poate fi puțin mai complicat. Se recomandă îndepărtarea gazonului original și lăsarea unui strat de pământ. Ar trebui acoperit cu o membrană de control al buruienilor permeabilă la apă și apoi acoperit cu un substrat de gazon format din agregat și un strat de nisip ascuțit pentru a nivela solul. Apoi este posibil să adăugați o altă membrană de control al buruienilor înainte ca iarba artificială să fie instalată deasupra acesteia. Să presupunem că prețul bazei va costa aproximativ 20% din costul gazonului în sine - deci dacă materialele pentru gazon costă 2470 de RON, alți aproximativ 495 de RON vor trebui cheltuiți pe materialele de bază.
Dacă suprafața este deosebit de neuniformă sau dacă nivelați o zonă care anterior a fost împărțită pe diferite niveluri, totul va trebui să fie nivelat, fie manual, fie cu o mașină de dragat, ceea ce va crește timpul și costul procesului de instalare.
Instalația poate costa între 150 și 250 de RON pe metru pătrat, ceea ce înseamnă că prețul total al așezării unui gazon artificial într-o grădină cu o suprafață de 20 de metri pătrați poate varia de la 4950 la 12360 de RON, în funcție de calitatea produsului. Acest preț va include și costul săpăturii și îndepărtarii oricărui gazon care este deja pe loc, de obicei la un cost de 50 până la 100 de RON pe metru.
După cum am menționat mai sus, prețul gazonului artificial în sine va varia în funcție de calitatea ierbii. La prima vedere, unele modele mai vechi pot arăta imediat false - mai mult ca un covor decât un gazon adevărat - în timp ce modelele mai moderne sunt aproape imposibil de distins de gazonul adevărat.
Instalarea gazonului artificial
Există multe întrebări frecvente pe care oamenii le au despre instalarea gazonului artificial - multe dintre acestea se învârt în jurul tipului de suprafață pe care aveți nevoie pentru a pune gazon artificial.
Puteți să puneți iarbă artificială pe pământ?
Da, solul este o suprafață fină pentru așezarea gazonului artificial. Cu toate acestea, zona va trebui pregătită cu cel puțin un strat de plasă sau membrană pentru a preveni creșterea buruienilor prin sol și deteriorarea gazonului, precum și un amestec de agregate și nisip ascuțit, astfel încât suprafața să fie corect nivelată înainte instalare.
Poți să pui iarbă artificială pe beton?
O suprafață de beton plană și bine pregătită este probabil cea mai ușoară suprafață de așezat gazon. Dacă este curat și are un drenaj potrivit, atunci este ușor să adăugați un gazon în partea de sus, de obicei cu un strat de spumă între ele, pentru a face gazonul mai confortabil și „flexibil” și să arate ca un gazon adevărat.
Când este cel mai bun moment pentru a instala gazon artificial?
Unul dintre numeroasele avantaje ale unui gazon artificial este că poate rezista la orice va aduce vremea, fie că este o secetă severă sau o ploaie puternică. Când vine vorba de instalarea gazonului artificial, vremea este, de asemenea, relativ irelevantă. Peisagiştii de grădină lucrează de obicei tot timpul anului, în orice vreme şi în majoritatea cazurilor pot instala gazon artificial. Ploaia prelungită poate întârzia instalarea - dacă solul de la bază se transformă în noroi, poate fi dificil să-l nivelați corespunzător - dar având în vedere imprevizibilitatea vremii, poate fi o problemă la fel de mare vara ca și iarna. În toate cazurile, fiți pregătit să rezervați în avans pentru a găsi un instalator bun, deoarece mulți profesioniști sunt rezervați pentru proiectele lor cu săptămâni, dacă nu cu luni înainte.
Cât durează instalarea gazonului artificial?
Timpul necesar pentru instalarea unui gazon artificial depinde de dimensiunea gazonului instalat, precum și de câțiva alți factori.
Dimensiunea este un factor determinant cheie - cele mai mici, de aproximativ 40 de metri pătrați sau mai puțin, ar trebui să dureze doar o zi, în timp ce cele mai mari durează adesea două zile sau mai mult, în special pentru grădinile deosebit de mari.
Alte lucruri care afectează timpul de instalare sunt accesul și finalizarea. Dacă instalatorii ajung cu ușurință pe gazon, de exemplu fără a fi nevoiți să meargă prin casă sau pe scări, se va grăbi procesul. În ceea ce privește finisarea, dacă marginile gazonului sunt destinate a fi curbate, de exemplu în jurul paturilor de flori, acest lucru poate adăuga timp, deoarece va trebui să se acorde atenție măsurării și tăierii formelor exacte.
Întreținerea gazonului artificial
Atracția cheie a gazonului artificial este ca are o întreținere incredibil de redusă în comparație cu alternativele naturale.
Cum să curățați iarba artificială
Îngrijirea gazonului artificial implică în principal păstrarea acesteia fără murdărie și resturi care și-au găsit drumul către ea. Gazonul artificial poate fi periat, greblat sau chiar aspirat pentru a-l menține curat.
Pentru a evita zonele plate sau uzate, aveți grijă să nu țineți prea mult timp obiecte grele în același loc - așa cum ați proteja un covor. Cu toate acestea, spre deosebire de un gazon adevărat, acoperirea cu o bancă sau cu nisip nu va ucide iarba de sub ea, dar o poate deforma.
Cât rezistă iarba artificială?
Cât rezistă un gazon artificial depinde de calitatea gazonului și de utilizarea acestuia, dar mulți producători susțin că gazonul lor poate rezista aproximativ 20 de ani fără semne semnificative de uzură. Dacă al dumneavoastră este folosit intens, fie ca teren de fotbal sau ca ring de dans pentru grătar, vârsta poate începe să se arate mai devreme, dar în orice caz ar trebui să țină mulți ani.
Avantajele și dezavantajele gazonului artificial
Gazonul artificial este durabil și ușor de întreținut - nu va trebui niciodată să-l cosiți și își va menține o culoare verde sănătoasă, indiferent de vremea nefavorabilă sau de condițiile umbroase. Este perfect, de exemplu, dacă organizați obișnuit petreceri în grădină sau dacă copiii pasionați de fotbal își exersează abilitățile la el.
În general, însă, nu este la fel de bine pentru mediu, deoarece îndepărtează locul pentru hrănirea animalelor și insectelor. Atunci când îl instalați, trebuie să vă gândiți și la problemele cu drenajul - apa trebuie să poată să se scurgă.
În ceea ce privește costurile, instalarea unui gazon artificial va costa de obicei mult mai mult, dar pe de altă parte, aproape niciun cost nu este asociat cu întreținerea. Un gazon adevărat va avea nevoie de tundere, udare sau îngrășământ sau reînsămânțare, toate acestea costând bani sau timp prețios.
Împreună cu noua terasă, gazonul artificial poate fi o modalitate relativ rapidă și eficientă de a vă remodela grădina. Dar dacă tot aveți nevoie de senzația de iarbă adevărată între degetele de la picioare, atunci un gazon natural este cel mai bun mod.