Servicii
PRODUSE
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
PRODUSE
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
#

Contactați 10 profesioniști

Reconstrucția mansardeidin 178500.0 - 472500.0 Lei / m2
Introduceți o cerere
Client mulțumit Sunt foarte multumit de intregul proces de la raspuns la cererea de reparatie pana la munca efectuata, oferta si data rapida, reparatie rapida, comunicare excelenta, pret bun. OK multumesc.
profile image
Matúš K.Client
De ce Wilio?
7.348 de profesioniști
5.199 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Reconstrucția mansardei preț

Cât costă serviciile din categoria: Reconstrucția mansardei? Reconstrucția mansardei acoperă întreaga gamă de servicii. Puteți vedea prețurile lor medii în calculatorul de pe această pagină.

Vezi si:Servicii
Preț pentru: Reconstrucția mansardeiPREȚURI MEDII

Preț mic178 500,00 Lei/m2
Preț mediu307 650,00 Lei/m2
Preț mare 472 500,00 Lei/m2
Prețurile medii sunt doar orientative. Prețul final al serviciului va depinde de dimensiunea, dificultatea, materialele, calitatea și locația proiectului. Veți primi prețul exact doar de la furnizorul de servicii.
Introduceți o cerere
CalculatorListă de prețuri reconstrucția terasei

Pentru a afla prețul exact al reconstrucției terasei, trimiteți o cerere specialiștilor noștri verificați și primiți mai multe oferte. Vedeți prețurile pentru servicii individuale din categoria de reconstrucție a terasei.

Tencuirea peretelui interior1 018,50Lei / m2
Tencuială de perete de bază din var din amestecuri uscate cu grosimea de 10 mm.
Total
m2
Creați o cerere
Executarea găurilor în zidărie871,50Lei / m2
Execuratea găurilor în zidăria fundației sau deasupra fundației din cărămizi arse pe orice suprafață de mortar de până la 1 m2, grosime de până la 150 mm -0,281 t.
Total
m2
Creați o cerere
Vopsele 304,50Lei / m2
Vopsele acrilice duble, aplicate manual, combinate cu tavan alb pe o bază cu granulație fină peste o înălțime de 3,80 m.
Total
m2
Creați o cerere
Demolarea pavajelor336,00Lei / m2
Demolarea pavajului, fără pat de bază cu orice umplutură a îmbinărilor pavajelor din ciment, teracotă, bazalt sau ceramice, grosime peste 10 mm -0,065 t.
Total
m2
Creați o cerere
Liste prețuri aferenteListe prețuri pentru alte servicii
Renovare, reabilitareCât costă serviciile din categoria: Renovare, reabilitare? Renovare, reabilitare acoperă întreaga gamă...
Vedeți mai mult
V-au fost utile aceste informații?
Informații utileCe trebuie să știți

Cât costă să transformați o mansardă într-un acoperiș triunghiular?

Transformarea unei mansardă într-un acoperiș triunghiular poate adăuga spațiu casei dumneavoastră și poate transforma spațiul mort pierdut pe panta camerei într-o nouă dimensiune cu o serie de opțiuni practice. Este posibilă doar cu anumite proprietăți și, dacă sunt făcute corect, pot avea un impact uriaș, așa că merită să investiți în ele.

Calculator de cost pentru conversia mansardei în acoperiș triunghiular

Factorul care are cel mai mare impact asupra costului de conversie este dimensiunea mansardei și nivelul final de tratament al suprafeței pe care doriți să îl implementați. Conversia va fi mai costisitoare decât o simplă reconstrucție, dar nu va dubla prețul, deoarece o reconstrucție dublă va necesita deja multă muncă. Mulți oameni decid să adauge vicari atunci când convertesc o mansardă, ceea ce complică și calculul prețului total. În ansamblu, estimăm prețul brut, care va fi în medie în jur de 247.000 de RON.

Etape de conversie a mansardei 

Finalizarea conversiei implică mai multe etape - dacă porniți într-un proiect, vă puteți aștepta să îndepliniți toate etapele următoare:

1. Costul planurilor de conversie a mansardei în acoperiș triunghiular

Planurile de transformare a mansardei vor trebui să fie întocmite fie de un arhitect, fie de un tehnician de arhitectură, fie de un topograf. Aceste planuri ar trebui să țină cont de orice modificări structurale necesare și pot costa aproximativ 4945 RON, plus TVA.

2. Cheltuieli cu autorizația de construire

Cele mai multe conversii ale mansardei nu vor necesita o autorizație de construire, deoarece este considerată o construcție permisă. În funcție de amploarea lucrărilor și de alți factori, cum ar fi localizarea într-o zonă de conservare, poate fi necesară o autorizație de construire.

3. Costurile de reglementare a construcției

Indiferent de starea mansardei dumneavoastră, conversia dumneavoastră a unei mansarde va trebui să fie inspectată de către departamentul de reglementări privind construcțiile de la autoritatea locală pentru a se asigura că este construită în conformitate cu regulile și că respectă aspecte precum: securitatea la incendiu, accesul, rezistența podelei etc. Prezentarea planurilor de inspecție și inspecțiile la fața locului reprezintă costuri suplimentare. 

Cum să mențineți costul reconstrucției mansardei la un nivel scăzut

Puteți angaja un arhitect care să planifice și să-l puneți să supravegheze întregul proiect, să angajați  o echipă de constructori și alte departamente necesare sau să angajați o firmă specializată în remodelare care va avea o echipă cu toate abilitățile necesare. De asemenea, puteți gestiona singur proiectul, angajând diferiți experți pentru diferite etape de construcție, dar acest lucru va necesita multă atenție pentru a vă asigura că fiecare fază se desfășoară conform planului și nu provoacă întârzieri.

4. Costul reconstrucției 

La începerea lucrărilor, construcția inițială se va realiza din exterior folosind schele și în unele cazuri cu acoperiș, astfel încât lucrările să poată continua eficient chiar și pe vreme rea. La un moment dat, se va realiza accesul la mansarda din interior și se va arma pardoseala, cu acoperișul modificat. Apoi se montează pereții interiori împreună cu izolația și se montează elemente precum scara și ferestrele. Lucrările la instalații electrice și sanitare sunt rezolvate înainte de a fi tencuite, a fi instalate plintele și altele asemenea. Prizele și componentele electrice, cum ar fi toaletele și chiuvetele, dacă este necesar, sunt efectuate înainte ca conversia să fie gata pentru inspecția finală. Decorarea poate avea loc apoi. Majoritatea costurilor sunt suportate aici.

5. Alte costuri 

Nivelul de dotare al mansardei va avea un impact mare asupra prețului proiectului - de exemplu, dacă intenționați să utilizați pur și simplu spațiul ca dormitor mare, vă va costa mai puțin decât dacă ați adăuga o baie. Dacă doriți să transformați spațiul într-un apartament, acesta poate costa câteva sute de mii de lei. La prețul total se va adăuga și mutarea rezervoarelor de apă, dacă este cazul, și ajustarea restului sistemului de alimentare cu apa a casei. Modificarea unui acoperiș din ardezie va fi de obicei mai costisitoare decât modificarea unui acoperiș cu țigle de beton. Un alt factor este dacă acoperișul a fost construit cu un cadru sau cu grinzi din lemn, care sunt mai simplu de construit, dar pot cântări mai puțin. 

Cât timp durează pentru a transforma o mansardă?

Șase până la opt săptămâni este un timp obișnuit pentru a converti mansarda. Totuși, faza de planificare poate dura și mult timp, mai ales dacă este necesară o autorizație de construire. De obicei, veți putea rămâne în casă fără deranjamente nejustificate în timpul lucrului.

Transformarea mansardei adaugă o cantitate considerabilă de spațiu pe podea, precum și înălțime liberă, dar este necesar să reamintim impactul pe care noua scară îl va avea asupra spațiului de dedesubt. Zona în care adăugați un fronton nou poate fi cea mai bună pentru scară, dar trebuie să vă decideți dacă sunteți mulțumit de spațiul care va dispărea la primul etaj pentru a face loc scărilor. 

Actualizat la: Jun 14, 2023