Servicii
Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
#

Contactați 10 profesioniști

Zid de sprijin din beton armatdin 11550.0 - 18375.0 Lei / m2
Introduceți o cerere
Client mulțumit Sunt foarte multumit de intregul proces de la raspuns la cererea de reparatie pana la munca efectuata, oferta si data rapida, reparatie rapida, comunicare excelenta, pret bun. OK multumesc.
profile image
Matúš K.Client
De ce Wilio?
7.347 de profesioniști
5.196 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Zid de sprijin din beton armat preț

Cât costă serviciile din categoria: Zid de sprijin din beton armat? Zid de sprijin din beton armat acoperă întreaga gamă de servicii. Puteți vedea prețurile lor medii în calculatorul de pe această pagină.

Vezi si:Servicii
Preț pentru: Zid de sprijin din beton armatPREȚURI MEDII

Preț mic11 550,00 Lei/m2
Preț mediu14 595,00 Lei/m2
Preț mare 18 375,00 Lei/m2
Prețurile medii sunt doar orientative. Prețul final al serviciului va depinde de dimensiunea, dificultatea, materialele, calitatea și locația proiectului. Veți primi prețul exact doar de la furnizorul de servicii.
Introduceți o cerere
CalculatorListă de prețuri ziduri de susținere

Pentru a afla prețul exact al zidurilor de susținere, trimiteți o cerere specialiștilor noștri verificați și primiți mai multe oferte. Vedeți prețurile pentru servicii individuale din categoria de ziduri de susținere.

Montarea pereților de susținere și a cadrelor din coșuri din piatră de sârmă - gabioane 19 530,00Lei / m3
Montarea pereților de susținere și a cadrelor din coșuri din piatră de sârmă - gabioane, umplute cu agregate (plasă hexagonală cu răsucire dublă)
Total
m3
Creați o cerere
Gard gabion din coșuri de piatră de sârmă, umplut cu agregate cu o lățime a gardului de până la 0,5 m și o înălțime de până la 1 m 23 625,00Lei / m3
Gard gabion din coșuri de piatră de sârmă, umplut cu agregate cu o lățime a gardului de până la 0,5 m și o înălțime de până la 1 m
Total
m3
Creați o cerere
Ziduri de susținere armate cu blocuri de beton față 16 275,00Lei / m2
Ziduri de susținere armate cu blocuri de beton față, cu grile geosintetice de armare orizontală, sistem MACWALL.
Total
m2
Creați o cerere
Zid de sprijin din panouri prefabricate din beton18 480,00Lei / m2
Zid de sprijin din panouri prefabricate din beton, cu benzi geosintetice de armare orizontală din panouri din beton.
Total
m2
Creați o cerere
Liste prețuri aferenteListe prețuri pentru alte servicii
Lucrări de construcțiiCât costă serviciile din categoria: Lucrări de construcții? Lucrări de construcții acoperă...
Vedeți mai mult
V-au fost utile aceste informații?
Informații utileCe trebuie să știți

Cât costă un zid de sprijin de beton?

Costul instalării unui zid de sprijin de beton variază de la 7870 la 59000 de lei, dar costul mediu este de 14200 de lei. Aceste costuri sunt afectate de multe variabile, inclusiv proiectarea, amplasarea zidului pe proprietatea dumneavoastră și prețurile contractanților de beton din zona dumneavoastră.
În majoritatea cazurilor, suprafața pătrată este cel mai important factor în determinarea costului final al construirii unui zid de sprijin. Un zid de sprijin de beton vă poate ajuta să vă protejați casa de eroziune și să transformați o curte nefolosită într-un loc unde puteți petrece timp cu familia și prietenii. Înțelegând informațiile de bază despre prețuri și construirea unui zid de sprijin, puteți începe să creați acest loc interesant.

Costuri medii de instalare a betonului - costuri totale medii:
  • 0 la 50 de metri pătrați 8100 de lei
  • 50 - 140 de metri pătrați 22000 de lei
  • 140 - 185 de metri pătrați 18100 de lei
  • 185 - 235 metri pătrați 32400 lei
  • 235 până la 280 de metri pătrați 38500 lei

Lungimea zidului dumneavoastră este formată din așa-numita imagine liniară. Fotografiile pătrate iau în considerare lungimea și înălțimea. Pentru a estima suprafața pătrată a peretelui, înmulțiți lungimea dorită cu înălțimea și apoi înmulțiți-o cu 1,12. Această estimare se referă la peretele pe care îl vedeți deasupra solului și la partea care oferă suport subteran. Acest lucru vă oferă un punct de plecare excelent pentru estimarea costului zidurilor de sprijin.

Ce includ profesioniștii în mod obișnuit în prețurile de metri pătrați?

Specialiștii în beton și antreprenorii sunt echipați pentru a construi ziduri de sprijin. Un arhitect peisagist poate fi, de asemenea, implicat. Fiecare tip de profesionist include o varietate de servicii în costurile proiectului, dar majoritatea includ estimări gratuite pentru a vă ajuta să începeți. Zidurile de susținere ridicate includ adesea mai multe chiuvete de beton, ceea ce crește costurile finale ale pereților.

Ce alți factori afectează prețul unui zid de sprijin din beton?

Iată câteva întrebări adresate de experți specifici pentru a determina costul suplimentar al zidului de reținere:

Este necesar să demolați un perete existent?

Demolarea înseamnă costuri mai mari ale forței de muncă, dar un zid vechi de susținere din lemn necesită de obicei mai puține lucrări de îndepărtare decât un zid vechi de beton.

Copacii sau arbuștii trebuie eliminați?

Majoritatea prețurilor de bază pentru ziduri presupun că zona este relativ clară și gata de excavare. Dacă un obiect acoperă zona peretelui de sprijin, puteți plăti mai mult pentru curățare.

Unde este zidul?

Cu cât accesul la locul de muncă este mai ușor, cu atât costul este mai mic. Furnizorii economisesc timp și bani atunci când pot transporta camioane și utilaje pe site. Dacă echipajele trebuie să transporte echipamente și materiale manual, costurile forței de muncă - și costurile dumneavoastră - vor crește.

Aveți un design de perete sau un plan de peisaj?

Dacă nu aveți un plan și nu sunteți sigur ce doriți, contractantul dumneavoastră poate aduce un designer sau arhitect peisagistic. Dacă aveți un design și știți exact ce doriți, puteți sări peste costurile suplimentare.

Cât de complicat este designul de perete?

Curbele, treptele, scaunele încorporate și alte elemente speciale din designul dumneavoastră necesită încadrare suplimentară, lucru și materiale. Texturi interesante, vopsea adăugată sau găuri în pereți pentru plante, cum ar fi plante perene, pot crește, de asemenea, costurile. De obicei, încă 630 până la 730 de lei pe metru pătrat se taxează pentru efectuarea altor lucrări de proiectare, cum ar fi scările, pe perete. Comparați prețurile de la experți specifici din zona dumneavoastră.

Cum diferă betonul și zidurile de susținere ale blocurilor de beton?

Peretele din beton turnat pentru amenajarea teritoriului dumneavoastră este similar cu un trotuar, doar vertical. Blocurile prefabricate de beton sunt stivuite împreună, asemănător mortarului fără pietre, pentru a forma un zid de sprijin. Deoarece blocurile nu folosesc mortar, nu necesită un expert în zidărie. La fel ca blocul de beton, betonul turnat este disponibil într-o varietate de culori, texturi și finisaje. Puteți chiar imita tonurile roșii și ruginite ale oțelului Corten, dacă doriți.
Deoarece betonul turnat formează un singur solid, are o rezistență mai mare decât pereții construiți din blocuri individuale. Mulți antreprenori își rezervă un bloc de stive pentru proiecte mai scurte, cum ar fi paturile de grădină ridicate care nu dețin atât de mult teren ca un zid de susținere înalt. Pe lângă beton, blocurile și cărămizile de zgură sunt alte opțiuni rentabile.

Cum găsesc un furnizor de ziduri de sprijin din beton?

Primul pas pentru angajarea unui furnizor de ziduri de susținere reputat este să introduceți o cerere pe Wilio. Consultați cei mai buni furnizori din zona dumneavoastră și găsiți profesioniștii cu cele mai bune evaluări și recenzii. În recenzii, căutați feedback-ul clienților care oferă o imagine de ansamblu asupra experienței profesionale, calității muncii, prețurilor și acurateței.

Pentru a obține o estimare exactă, furnizați furnizorilor informații despre proiectul dumneavoastră, inclusiv:

  • Dacă aveți nevoie de un profesionist pentru a turna beton nou sau pentru a înlocui betonul existent
  • Dimensiunea zonei proiectului
  • Orice fotografii care pot ajuta un profesionist să-și imagineze cum ar trebui să arate zidul de sprijin

Alegeți un profesionist Wilio care vă va oferi cel mai bun preț pentru lucrări de înaltă calitate, dar asigurați-vă că profesionistul pe care îl alegeți este autorizat sau certificat corespunzător.

Ce lucrări vor face antreprenorii înainte de instalarea betonului?

Înainte de instalare, veți fi întâmpinați la fața locului de către specialistul dumneavoastră în beton sau materiale dure, care vă va sfătui cu privire la proiectare și va examina specificul lucrării, cum ar fi alte lucrări de excavare sau de îndepărtare a obstacolelor, tratarea scurgerii, reglarea pantei și pregătirea umplerii care trece dincolo de zid. Dacă trebuie să reparați ceva de genul unei pante, trebuie să angajați un antreprenor care să se ocupe de nivelarea terenului sau să angajați un alt profesionist care să se ocupe de această lucrare pregătitoare. După finalizarea lucrărilor pregătitoare, contractantul dumneavoastră va constitui baza pentru susținerea zidului dumneavoastră. Se așează la câțiva centimetri sub suprafața solului. Pentru un sprijin adecvat, adâncimea bazei trebuie să fie de cel puțin 1/8 din înălțimea completă a peretelui. De exemplu, dacă înălțimea finală a peretelui suprateran este de 122 cm, baza trece cu cel puțin 15 cm sub suprafață.

Cum se face?

Simțiți-vă liber să organizați astăzi o consultare cu un expert în ziduri de sprijin prin Wilio.

Actualizat la: May 15, 2023
www.russdiplomik.com/kupit-diplom-v-moskve.html www.russdiplomik.com/diplom-farmaczevta.html http://www.russdiplomik.com/diplom-s-reestrom-o-vyisshem-obrazovanii.html russdiplomik.com/kupit-diplom-v-novosibirske.html https://russiany-diplomans.com/diplom-o-srednem-obrazovanii www.russiany-diplomans.com/kupit-diplom-novomoskovsk http://www.russiany-diplomans.com/kupit-diplom-massazhista http://www.russiany-diplomans.com/kupit-diplom-farmatsevta https://diplomsagroups.com/kupit-svidetelstvo-zags.html https://perm.arena-diplom24.com/ http://www.arena-diplom24.com/diplomy-po-spetsialnosti/diplom-povara http://www.voronezh.arena-diplom24.com купить аттестат http://diploms-goznak.com/kupit-diplom-v-dnepropetrovske купить диплом житомир www.diploms-goznak.com/kupit-diplom-v-zaporozhe www.diploms-goznak.com/kupit-diplom-v-ivano-frankovske купить диплом кировоград http://diploms-goznak.com/kupit-diplom-v-kieve diploms-goznak.com/kupit-diplom-v-odesse купить диплом врача http://www.diploms-goznak.com/ купить диплом медицинского училища http://www.diploms-goznak.com/diplom-starogo-obraztsa купить диплом техникума, колледжа http://diploms-goznak.com/farmatsevt купить диплом юриста www.diploms-goznak.com/meditsinskij-diplom www.diploms-goznak.com/svidetelstvo-o-rozhdenii diploms-goznak.com/svidetelstvo-o-smerti http://www.diploms-goznak.com/svidetelstvo-o-brake http://www.diploms-goznak.com/svidetelstvo-o-razvode
купить диплом о среднем образовании
купить диплом вуза
https://diploman-dok.com
купить диплом вуза
http://www.diploman-doks.com
купить диплом кандидата наук
www.diploman-doky.com
купить диплом кандидата наук
www.diploman-doku.com
купить диплом кандидата наук
www.diplomy-servise.com
купить аттестат за 11 класс
диплом купить купить аттестат купить диплом запорожье купить диплом киев купить диплом одесса купить диплом сумы купить диплом тернополь купить диплом врача купить диплом вуза купить диплом высшее купить диплом гознак купить диплом института купить диплом колледжа купить диплом магистра купить диплом медицинского училища купить диплом медсестры купить диплом недорого купить диплом нового образца купить диплом отзывы купить диплом о высшем образовании купить диплом о среднем образовании купить диплом с занесением в реестр купить диплом с проводкой купить диплом специалиста купить диплом средне специального образования купить диплом ссср купить свидетельство о рождении купить свидетельство о смерти купить свидетельство о браке купить свидетельство о разводе http://rudiplomisty24.com/аттестат-11-классов diplomy-servise.com http://dipplomy.com www.diplomansy.com/diplom-spetsialista www.diplomansy.com/diplom-magistra http://www.diplomansy.com/kupit-diplom-s-provodkoj www.diplomansy.com/diplom-tehnikuma http://www.diplomansy.com/kupit-diplom-o-srednem-obrazovanii http://www.diplomansy.com/attestat-shkoly http://www.diplomansy.com/kupit-diplom-nizhnij-novgorod https://diplomansy.com/kupit-diplom-chelyabinsk https://diplomansy.com/kupit-diplom-rostov-na-donu http://www.diplomansy.com/diplom-spetsialista http://www.diplomansy.com/diplom-magistra https://diplomansy.com/diplom-tehnikuma https://diplomansy.com/attestat-shkoly https://diplomansy.com/kupit-diplom-v-gorode diplomansy.com/kupit-diplom-novosibirsk https://diplomansy.com/kupit-diplom-nizhnij-novgorod diplomansy.com/kupit-diplom-omsk diplomansy.com/kupit-diplom-chelyabinsk diplomansy.com/kupit-diplom-volgograd eonline-diploma.com eonline-diploma.com www.eonline-diploma.com/kupit-diplom.-otzyvy http://www.eonline-diploma.com/kupit-diplom-medicinskogo-kolledzha https://eonline-diploma.com/diplom-o-vysshem-obrazovanii-v-tule
купить диплом специалиста
www.almaz-comp.ru www.contrtv.ru http://http://bci-moscow.ru/ knity.ru drive-tv.ru http://prointeresnoe.ru/ http://asteroid-bowling.ru/ www.igrovie-avtomati-besplatno.ru active-style.ru 35kopeek.ru bymebel.ru http://stvchannel.ru/ http://zenfiramed.ru/ http://www.originaly-dokuments.com/attestaty/attestat-za-9-klass originaly-dokuments.com/diplom-o-srednem-spetsialnom-obrazovanii https://originaly-dokuments.com/gorod/nizhnij-tagil https://originaly-dokuments.com/gorod/vologda originaly-dokuments.com/gorod/saratov https://originaly-dokuments.com/spetsialnosti/yurist originaly-dokuments.com/spetsialnosti/povar http://www.originaly-dokuments.com/gorod/krasnodar https://originaly-dokuments.com/attestaty/attestat-za-11-klass http://www.originaly-dokuments.com/gorod/ekaterinburg https://originaly-dokuments.com/attestaty https://originaly-dokuments.com/spetsialnosti/bukhgalter https://originaly-dokuments.com/gorod/omsk https://originaly-dokuments.com/gorod/novosibirsk originaly-dokuments.com/gorod/sankt-peterburg http://www.originaly-dokuments.com/gorod/chelyabinsk http://www.originaly-dokuments.com/gorod/orjol www.originaly-dokuments.com/diplom-o-vysshem-obrazovanii/diplom-bakalavra originaly-dokuments.com/diplom-o-vysshem-obrazovanii/diplom-magistra originaly-dokuments.com/spetsialnosti/menedzher www.originaly-dokuments.com/diplom-o-srednem-spetsialnom-obrazovanii/diplom-kolledzha http://www.originaly-dokuments.com/diplom-o-srednem-spetsialnom-obrazovanii
купить диплом кандидата наук
almaz-comp.ru contrtv.ru http://http://bci-moscow.ru/ http://http://knity.ru/ http://http://drive-tv.ru/ www.prointeresnoe.ru http://asteroid-bowling.ru/ http://igrovie-avtomati-besplatno.ru/ http://active-style.ru/ http://http://35kopeek.ru/ www.bymebel.ru http://http://stvchannel.ru/ http://http://zenfiramed.ru/ originaly-dokuments.com/attestaty/attestat-za-9-klass originaly-dokuments.com/diplom-o-srednem-spetsialnom-obrazovanii www.originaly-dokuments.com/gorod/nizhnij-tagil http://www.originaly-dokuments.com/gorod/vologda www.originaly-dokuments.com/gorod/saratov www.originaly-dokuments.com/spetsialnosti/yurist www.originaly-dokuments.com/spetsialnosti/povar www.originaly-dokuments.com/gorod/krasnodar http://www.originaly-dokuments.com/attestaty/attestat-za-11-klass www.originaly-dokuments.com/gorod/ekaterinburg originaly-dokuments.com/attestaty originaly-dokuments.com/spetsialnosti/bukhgalter www.originaly-dokuments.com/gorod/omsk originaly-dokuments.com/gorod/novosibirsk https://originaly-dokuments.com/gorod/sankt-peterburg originaly-dokuments.com/gorod/chelyabinsk www.originaly-dokuments.com/gorod/orjol https://originaly-dokuments.com/diplom-o-vysshem-obrazovanii/diplom-bakalavra www.originaly-dokuments.com/diplom-o-vysshem-obrazovanii/diplom-magistra www.originaly-dokuments.com/spetsialnosti/menedzher www.originaly-dokuments.com/diplom-o-srednem-spetsialnom-obrazovanii/diplom-kolledzha https://originaly-dokuments.com/diplom-o-srednem-spetsialnom-obrazovanii
купить свидетельство о браке
www.lands-diploms.com http://lands-diploms.com/specialnosti/parikmaher.html http://lands-diploms.com/goroda/spb.html http://aurus-diploms.com/kupit-diplom-massazhista.html lands-diploms.com http://lands-diploms.com/goroda/samara.html aurus-diploms.com http://aurus-diploms.com/geography/ishimbaj.html lands-diploms.com lands-diploms.com www.aurus-diploms.com www.lands-diploms.com http://http://lands-diploms.com/specialnosti/psiholog.html www.aurus-diploms.com aurus-diploms.com http://aurus-diploms.com/kupit-diplom-yurista.html http://lands-diploms.com/kandidat-nauk.html aurus-diploms.com www.aurus-diploms.com www.aurus-diploms.com lands-diploms.com aurus-diploms.com http://aurus-diploms.com/geography/kupit-diplom-v-permi.html http://http://aurus-diploms.com/kupit-diplom-slesarya-remontnika.html http://http://lands-diploms.com/goroda/vladimir.html www.lands-diploms.com http://http://lands-diploms.com/specialnosti/vrach.html aurus-diploms.com http://http://aurus-diploms.com/geography/kupit-diplom-v-kazani.html http://http://lands-diploms.com/goroda/chita.html http://aurus-diploms.com/geography/kupit-diplom-v-smolenske.html www.aurus-diploms.com http://aurus-diploms.com/geography/tuapse.html www.aurus-diploms.com www.lands-diploms.com www.aurus-diploms.com lands-diploms.com http://http://lands-diploms.com/goroda/nizhnij-novgorod.html http://aurus-diploms.com/geography/kupit-diplom-v-kurgane.html www.aurus-diploms.com http://http://lands-diploms.com/goroda/tula.html http://http://aurus-diploms.com/geography/diplom-v-novokuznetske.html www.aurus-diploms.com http://aurus-diploms.com/geography/chernogorsk.html lands-diploms.com aurus-diploms.com http://http://aurus-diploms.com/kupit-diplom-biologa.html http://lands-diploms.com/goroda/yaroslavl.html www.lands-diploms.com http://aurus-diploms.com/geography/kupit-diplom-nizhniy-novgorod.html lands-diploms.com www.lands-diploms.com http://http://aurus-diploms.com/geography/kupit-diplom-rostov-na-donu.html www.aurus-diploms.com aurus-diploms.com lands-diploms.com aurus-diploms.com http://lands-diploms.com/goroda/ulyanovsk.html www.aurus-diploms.com www.lands-diploms.com lands-diploms.com http://aurus-diploms.com/geography/kupit-diplom-v-ivanovo.html http://http://lands-diploms.com/specialnosti/medsestra.html http://aurus-diploms.com/geography/blagoveshhensk.html www.aurus-diploms.com aurus-diploms.com lands-diploms.com http://http://aurus-diploms.com/kupit-diplom-stroitelya.html lands-diploms.com lands-diploms.com http://aurus-diploms.com/geography/kupit-diplom-v-cheljabinske.html http://aurus-diploms.com/geography/kupit-diplom-vo-vladivostoke.html http://http://aurus-diploms.com/kupit-diplom-medsestry.html www.lands-diploms.com https://archive-diploms.com http://https://archive-diplom.com купить диплом с внесением в реестр купить диплом с реестром цена https://archive-diploman.com http://https://archive-diplom24.com http://https://archive-diploms24.com купить диплом с занесением в реестр цена http://diploms-ukraine.com/diplom-o-srednem-obrazovanii-obraztsa-sssr-do-1993-goda http://diploms-ukraine.com/diplom-ptu diploms-ukraine.com www.diploms-ukraine.com http://http://diploms-ukraine.com/kupit-diplom-alchevsk http://http://diploms-ukraine.com/kupit-diplom-berdyansk www.diploms-ukraine.com www.diploms-ukraine.com http://http://diploms-ukraine.com/kupit-diplom-dnepropetrovsk http://http://diploms-ukraine.com/kupit-diplom-kerch http://diploms-ukraine.com/kupit-diplom-kiev www.diploms-ukraine.com http://http://diploms-ukraine.com/kupit-diplom-kirovograd www.diploms-ukraine.com http://http://diploms-ukraine.com/kupit-diplom-odessa www.diploms-ukraine.com http://http://diploms-ukraine.com/kupit-diplom-uzhgorod http://http://diploms-ukraine.com/kupit-diplom-vuza http://http://diploms-ukraine.com/kupit-diplom-zaporozhe www.diploms-ukraine.com diploms-ukraine.com http://http://diploms-ukraine.com/svidetelstvo-o-brake http://diploms-ukraine.com/yurist http://https://6landik-diploms.ru www.7arusak-diploms.ru http://https://8saksx-diploms.ru www.8arusak-diploms24.ru http://https://9saksx-diploms24.ru https://4russkiy365-diploms.ru https://5gruppa365-diploms.ru 6rudik-diploms365.ru купить диплом магистра купить диплом керчь купить диплом кировоград купить диплом полтава купить свидетельство о рождении
купить аттестат
https://gosznac-diplomy.com/diplom-s-reestromkupit-kupit gosznac-diplomy.com https://gosznac-diplomy.com/diplom-sredne-spetcialnoe-obrazovanie gosznac-diplomy.com gosznac-diplomy.com https://gosznac-diplomy.com/diplom-s-reestromkupit-kupit gosznac-diplomy.com www.gosznac-diplomy.com gosznac-diplomy.com https://gosznac-diplomy.com/diplom-stroitelya
купить диплом врача
https://originality-diplomas.com/
купить диплом нового образца
rudiplomista24.com
купить аттестат за 11 класс
lands-diplom.com
купить диплом о высшем образовании
https://gosznac-diplom24.com/ https://diploman-doci.com/
купить диплом
www.originality-diplomas.com
купить аттестат за 9 класс
www.rudiplomis24.com
купить диплом о высшем образовании
http://https://lands-diplom.com/
купить диплом техникума
www.gosznac-diplom24.com http://https://aurus-diplom.com/
где купить диплом
https://originality-diplomas.com/
купить диплом врача
https://rudiplomista24.com/
купить диплом нового образца
www.diploma-asx.com
купить диплом кандидата наук
http://https://gosznac-diplom24.com/ diploman-doci.com
купить диплом университета
originality-diplomas.com
купить диплом техникума
https://rudiplomista24.com/
купить диплом института
https://lands-diplom.com/
купить свидетельство о браке
https://gosznac-diplom.com/ https://diploman-doci.com/
купить диплом нового образца
http://diplomsagroups.com/diplomy-po-specialnosti/diplom-kosmetologa.html https://rudiplomirovans.com/